«Θα πανηγυρίσουμε όταν έρθει η ώρα»

«Θα πανηγυρίσουμε όταν έρθει η ώρα»

Συγχαρητήρια στους παίκτες του για την εμφάνιση και στον κόσμο για τη στήριξη μοίρασε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης.

Ο κ. Γιαννίκης προσγειωμένος όπως είναι πάντα δεν άφησε χώρο για πανηγυρισμούς λέγοντας ότι το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη και θα πανηγυρίσουν όταν θα υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος να πανηγυρίσουν.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για την καλή εμφάνιση σήμερα ευχαριστούμε τον κόσμο για την ατμόσφαιρα που είχε στο γήπεδο. Πιστεύω ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, βγάλαμε μια πάρα πολύ καλή δυναμική στο γήπεδο, καλή ταχύτητα στο παιχνίδι μας και είμαι ευχαριστημένος από την προσέγγιση του παιχνιδιού συνεχίζουμε έχουμε ακόμη δρόμο».

Για το αν απέδειξε ο ΠΑΣ ότι είναι το «αφεντικό» της κατηγορίας και αν πιστεύει ότι η διαφορά των επτά βαθμών ανατρέπεται στα play-off: «Είχαμε πει την Παρασκευή ότι θα είναι κλειστό το παιχνίδι αν δεν μπει κάποιο γκολ. Πετύχαμε το γκολ θα μπορούσαμε να βάλουμε και περισσότερα δεν λέει κάτι αυτό. Έχουμε δρόμο μπροστά μας ως τώρα κοιτάγαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κάθε αντίπαλο ξεχωριστά, είχαμε σοβαρότητα σε κάθε παιχνίδι ασχέτως αν σε δυο παιχνίδια είχαμε το σκορ που θέλαμε αλλά μέχρι τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά που κάνουμε βδομάδα σε βδομάδα και αυτό θα συνεχίσουμε. Από εμάς εξαρτάται πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι κάθε παιχνίδι.Σήμερα μετά από μια πάρα πολύ καλή εβδομάδα προπόνησης που μετά από καιρό ήταν λίγο καλύτερα τα γήπεδα και είχα πει την Παρασκευή ότι έχω μια καλή αίσθηση από την ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες μου στην προπόνηση. Είχαμε ένα καλό παιχνίδι συνεχίζουμε 40 βαθμοί δεν θα φτάσουν για να πάρουμε το πρωτάθλημα θέλουμε και άλλους συνεχίζουμε τη δουλειά».

Για το αν εμπεριέχει κίνδυνο με το σημερινό αποτέλεσμα να χαλαρώσει η ομάδα: «Δεν πιστεύω, δεν είχαμε ως τώρα τέτοιες τάσεις και οι παίκτες το ξέρουν ότι με 40 βαθμούς δεν παίρνεις τα πρωτάθλημα. Πήραμε μια νίκη σήμερα στο γήπεδο μας, έκαναν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, είδαμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτά που κάνουμε στην προπόνηση μας βγαίνουν στο παιχνίδι, έχουμε πολύ καλή εξέλιξη παρά τις επιβαρύνσεις που είχαμε τον Ιανουάριο με τα συνεχόμενα παιχνίδια και πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει τέτοιο θέμα».

Για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ομοιογένεια στο ποδόσφαιρο: «Είναι ομαδικό άθλημα το ποδόσφαιρο και σίγουρα χρειάζεται η ομοιογένεια. Εμείς έχουμε ένα μεγάλο αριθμό παικτών που ήταν και πέρυσι στην ομάδα αλλά μην ξεχνάτε ότι αλλάξανε τρόπο παιχνιδιού και αυτή η ομοιογένεια πρέπει να χτιστεί με δουλειά μέρα με την μέρα και αυτό να τα εξελίξουμε. Δεν είναι εύκολο να δουλέψεις μια νοοτροπία ποδοσφαιριστή και ομάδος αλλά πιστεύω ότι παίζουμε και ένα ποδόσφαιρο που ο παίκτης το ευχαριστιέται».

Για το πώς σκοπεύει να πανηγυρίσει τη σημερινή νίκη: «Θα πάω για φαγητό με το προπονητικό τιμ όπως κάνουμε συνήθως μετά από παιχνίδια, όσο για τα πανηγύρια ας τα αφήσουμε για τη στιγμή που θα έχουμε κάτι να πανηγυρίσουμε γιατί ακόμη το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει».

Για το αν η ομάδα είναι σε περίοδο φορμαρίσματος μετά από μια αγωνιστική «κοιλιά»: «Όλα αυτά είναι θέμα προπόνησης που γίνεται στο γήπεδο. Ο ποδοσφαιριστής θέλει προπόνηση στο γήπεδο του και θα σας το πω διαφορετικά αν τρως κάθε μέρα δυο πιάτα φαγητό και από τη μια μέρα στην άλλη φας ένα σίγουρα θα αδυνατίσεις. Έτσι και μια ομάδα που στην προπόνηση της δεν μπορεί να κάνει όσα έκανε Οκτώβριο-Νοέμβριο θα έρθει κάποια στιγμή που θα αδυνατίσει, αυτό είναι φυσιολογικό και παγκοσμίως είναι έτσι γιατί αν δεν ήταν έτσι κάθε ομάδα ξεκινούσε αθλήματα χωρίς γήπεδα. Είχαμε μια βδομάδα που δουλέψαμε καλύτερα, βελτιώσαμε τη δουλειά, αυξήσαμε και ρυθμό και ένταση χωρίς να διακινδυνεύσουμε να τραυματιστεί κάποιος παίκτης και ήμασταν συγκεντρωμένοι και ελπίζω να το έχουμε και στη συνέχεια».

Για τον τραυματισμό του Κάστρο: «Έχει ένα σπασμό και τον προφυλάξαμε για να μην έχουμε κανέναν μεγαλύτερο τραυματισμό παρόλο που ο παίκτης ήθελε να συνεχίσει».

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter