«Πιθανή η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων»

«Πιθανή η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων»

Το σενάριο της οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων άφησε ανοιχτό ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών, αν συνεχιστεί επί μακρόν η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού παραδέχθηκε ότι στο ποδόσφαιρο τα περιθώρια είναι πιο ευρεία, μετά και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την UEFA, σε σχέση με το μπάσκετ, το βόλεϊ και τα υπόλοιπα αθλήματα. Ο κ. Αυγενάκης διευκρίνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για το εύρος των συμβολαίων και στη συνέχεια τόνισε ότι: «το ζήτημα των πρωταθλημάτων, αν θα πρέπει να διακοπούν ή όχι, είναι πάνω στο τραπέζι. Σε επικοινωνίες που έχω και με τις λίγκες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μια τέτοια συζήτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός παράγοντας.

Για το μπάσκετ ενημέρωσε ότι: «στο μπάσκετ έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση να σταματήσει το πρωτάθλημα και εκεί ζητούν τη δική μου νομοθετική πρωτοβουλία. Κάτι αντίστοιχο ζητά η λίγκα του βόλεϊ, χωρίς να είναι κάτι επίσημο. Στο ποδόσφαιρο είναι πιο συγκρατημένοι ακόμα, γιατί η UEFA δίνει ένα στίγμα και βάζει στο πλάνο το σενάριο ολοκλήρωσης των διοργανώσεων ακόμη και μέσα στον Ιούλιο.
Εμείς είμαστε ανοιχτοί και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, πάντα όμως σε συνεργασία με τους συνδέσμους των επαγγελματιών αθλητών, γιατί είναι εργαζόμενοι και τους ενδιαφέρει άμεσα».

Για το ζήτημα των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες και το κατά πόσον αυτές θα μεταμετοπιστούν χρονικά μετά τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε πως έχει αρχίσει να απασχολεί διοικήσεις ή υποψηφίους αθλητικών ομοσπονδιών. «Εμείς δεν έχουμε μπει ακόμη σε αυτή τη συζήτηση, γιατί για μας προέχει πώς θα σώσουμε ό,τι μπορούμε από την αθλητική οικογένεια και πώς θα "βάλουμε πλάτη" όπως μπορούμε σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Θα έρθει όμως η ώρα του και θα πάρουμε αποφάσεις, αν με το καλό τον Μάϊο έχουμε ισορροπήσει και έχουμε ξαναβρεθεί στις θέσεις μας».

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter