Οι σκέψεις και τα σχέδια της ΕΠΣΗΠ για τα πρωταθλήματα

Οι σκέψεις και τα σχέδια της ΕΠΣΗΠ για τα πρωταθλήματα

Η χώρα όπως και όλη η υφήλιος περνάει δύσκολες στιγμές λόγω του κορωνοιού με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση να είναι πιο ασφυκτικά για το καλό όλων.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν έμεινε αλώβητος ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο όπου τα πάντα έχουν σταματήσει.

Στα επαγγελματικά τα πάντα εξαρτώνται από την UEFA και την FIFA για το τι θα αποφασίσουν. Στο χώρο του ερασιτεχνικού όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και παρακάτω θα εξηγήσουμε τι εννοούμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΠΣΗΠ, η διοίκηση έχει κάνει τον σχεδιασμό της όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ για το πως θα ολοκληρωθούν τα ερασιτεχνικά μας πρωταθλήματα εφόσον δοθεί το "πράσινο φως" να ξεκινήσουμε στο πρώτο 15ημερο του Μαΐου.

Πάμε λοιπόν να δούμε αυτόν τον σχεδιασμό.

Στην Α’ και Β’ κατηγορία απομένουν για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια των πρωταθλημάτων εννέα αγωνιστικές.

Εφόσον τα πρωταθλήματα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα ενός μηνός μιας και θα υπάρχουν 4 εμβόλιμες αγωνιστικές (13, 20 , 27 Μαΐου και 3 Ιουνίου).

Στη συνέχεια τα μπαράζ παραμονής και ανόδου σε αυτές τις δυο κατηγορίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 του ίδιου μήνα.

Για την Γ’ κατηγορία τα πράγματα είναι πιο εύκολα μιας και εκεί είναι μόλις δυο αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα.

Με βάση αυτό σχέδιο υπάρχει πρόβλημα στις ημερομηνίες για τους επαναληπτικούς αγώνες του κυπέλλου και εκεί θα κληθεί η ΕΠΣΗΠ να δώσει λύση με πιο πιθανό σενάριο να γίνουν μετά το τέλος των πρωταθλημάτων όπως φυσικά και ο τελικός.

Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσουν καθόλου τα πρωταθλήματα εάν παραταθεί και μετά το 15ημερο του Μαΐου η καραντίνα οπότε πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι σκέψεις των διοικούντων της Ένωσης είναι οι εξής:

Ολοκληρώνεται η σεζόν ως έχει ανεβαίνουν κατηγορία οι ομάδες που είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση (Κατσικά, Ζωοδοχός, Βοτανικός, Βελισσάριο, Περίβλεπτος, Δαφνούλα, Πλατανιά) και υποβιβάζονται από Α’ και Β΄ κατηγορία οι δυο τελευταίες ομάδες (Κόντσικα, Σερβιανά, Ζίτσα, Ρωμανό και Μηλιά, Μουσιωτίτσα).

Μια σκέψη με μεγάλο ρίσκο για να πραγματοποιηθεί αφού είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, αλλά και την παραμονή μιας και σύμφωνα με την προκήρυξη υπάρχουν οι αγώνες μπαράζ.

Όλα αυτά είναι σχέδια και σκέψεις που έχει κάνει το Δ.Σ. της ΕΠΣΗΠ και όλα θα εξαρτηθούν από την ημέρα που θα αρθούν τα μέτρα και θα επιτραπεί να γίνουν τα πρωταθλήματα.

ΧΡ.ΚΑΛΥΒΑΣ

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter