Θα επιμείνει για ανάκληση της απόφασης

Θα επιμείνει για ανάκληση της απόφασης
Ο δήμαρχος Κόνιτσας, σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται στις προσπάθειες που έγιναν για τη διατήρηση της δομής, σημειώνοντας πως η αυξημένη παραβατικότητα (κλοπές, διαρρήξεις, ξυλοδαρμοί, κλοπή κειμηλίων, λαθροϋλοτομία κ.λπ) πλήττει βάναυσα το αίσθημα ασφάλειας των ηλικιωμένων, στην πλειονότητά τους, εναπομεινάντων κατοίκων της μεθορίου και η κατάργηση ή υποβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών δημιουργεί μία έντονη εντύπωση εγκατάλειψης των περιοχών, καλλιεργεί τάση φυγής των κατοίκων τους και αποδυναμώνει κάθε διάθεση επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Επισημάναμε ότι η μεγάλη έκταση και η ιδιαίτερη γεωμορφολογία του εδάφους που καλύπτει η ζώνη ευθύνης του Α.Τ. Πυρσόγιαννης, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που δυσχεραίνουν την αστυνόμευση της περιοχής. Διευκρινίσαμε εμφατικά ότι η κατάργηση του Α.Τ. Πυρσόγιαννης δε συνοδεύεται από κανένα δημοσιονομικό όφελος, ούτε εξοικονόμηση προσωπικού, καθώς το Αστυνομικό Τμήμα συστεγάζεται με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πυρσόγιαννης σε κτίριο, το οποίο έχει παραχωρηθεί δωρεάν», αναφέρει χαρακτηριστικά και δηλώνει ότι, η δημοτική αρχή και η τοπική κοινωνία θα συνεχίσουν την προσπάθεια, «με στόχο την ανάκληση αυτής της καταστροφικής για τα συμφέροντα του τόπου απόφασης».

Τέλος, καλεί και τους βουλευτές Ιωαννίνων να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν στον αγώνα, εκφράζοντας με σαφή τρόπο την τοποθέτησή τους απέναντι σ’ αυτό το ιδιαιτέρως σοβαρό και κρίσιμο για τον τόπο θέμα.

           

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter