«Ελλάδα και Ευρώπη είναι έννοιες αλληλένδετες»

Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Πρέβεζα, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις, για τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη Πρέβεζας, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομής, που τα τελευταία χρόνια έδωσαν ανάπτυξη και προοπτικές στον τόπο, επισήμανε ότι η γέφυρα του Ρίου χρηματοδοτήθηκε και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για να τονίσει ότι όλα τα μεγάλα έργα δε θα είχαν γίνει, εάν η χώρα δε μετείχε στην ΕΕ και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

«Εμείς δεν εννοούμε την ύπαρξη μας έξω από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, αλλά και η Ευρώπη δεν θα ήταν η ίδια χωρίς την Ελλάδα, όχι μόνο στον ευρύτερο χώρο της αλλά και στον στενό της πυρήνα, την ευρωζώνη. Άρα Ελλάδα και Ευρώπη είναι έννοιες αλληλένδετες, και αυτό σας είπα και πάλι σήμερα γίνεται γνωστό. Εμείς το έχουμε συνειδητοποιήσει, τούτος ο λαός, με τόσες θυσίες παραμένει αλλά το συνειδητοποιούν και οι εταίροι μας. Το συνειδητοποιούν τώρα όταν ακριβώς λένε ότι δεν είναι νοητή η ευρωζώνη παρά μόνο ενωμένη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter