Διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο

Διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο
Ήδη από τις προηγούμενες παρουσίες της περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση, καταγράφονται θετικά αποτελέσματα, ενώ από τις επαφές, τις συναντήσεις των μελών της αποστολής και γενικότερα το ενδιαφέρον που επέδειξαν παράγοντες του τουρισμού του Ισραήλ, διαφαίνεται ότι αναμένεται νέα αύξηση του αριθμού των ισραηλινών τουριστών που θα επισκεφθούν τα επόμενα χρόνια την Ήπειρο. Οι προτιμήσεις σε πρώτο στάδιο επικεντρωνόνται προς τις ορεινές περιοχές, ενώ διαπιστώθηκε ότι αναπτύσσεται και ενδιαφέρον για τις παραθαλάσσιες δραστηριότητες.

Οι εκτιμήσεις αυτές ενισχύονται από τα στοιχεία του Ισραηλινοελληνικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση των Ισραηλινών για διακοπές, καθώς ένας στους δέκα επισκέπτονται τη χώρα μας για διακοπές κάθε χρόνο. Αθροιστικά υπολογίζεται ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα περισσότεροι από 1,2 εκ. ισραηλινοί τουρίστες.

Μεταξύ άλλων, το περίπτερο της περιφέρειας Ηπείρου επισκέφτηκαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, επαγγελματίες τουρισμού, δημοσιογράφοι, opinion makers και tour operators που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ. Εκτός της γενικής ενημέρωσης, οι εκπρόσωποι των ηπειρωτικών επιχειρήσεων που μετείχαν στην αποστολή, πραγματοποίησαν Β2Β συναντήσεις με ισραηλινούς συναδέλφους τους για την ανάπτυξη συνεργασιών και τη σύναψη συμφωνιών.

Στη Διεθνή Έκθεση παραβρέθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία ξεναγήθηκε στους χώρους της και επισκέφθηκε περίπτερα των ελληνικών συμμετοχών. Στο περίπτερο της περιφέρειας Ηπείρου την υποδέχθηκε ο επικεφαλής της αποστολής, αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας, ο οποίος και της παρουσίασε συνοπτικά τους στόχους της περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη, τονίζοντας ότι το Ισραήλ είναι μια αγορά που έχει ιδιαίτερα ευνοϊκές προοπτικές για την Ήπειρο.

Πολύτιμη για την επιτυχημένη παρουσία της περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση του Τελ- Αβίβ, ήταν η βοήθεια, για μια ακόμη χρονιά, της εκπροσώπου της Εβραϊκής Κοινότητας Ιωαννίνων Αλέγρας Μάτσα.

Στην αποστολή, εκτός των στελεχών της περιφέρειας, μετείχαν η αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου και market manager της Επιτροπής Τουρισμού δήμου Ζαγορίου Έλσα Εξάρχου, ο Χάρης Εξάρχου από το ξενοδοχείο Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, ο Αχιλλέας Παπαευθυμίου από την εταιρεία Alpine Zone και οι Πύρρος και Ελβίρα Πουλή από το ξενοδοχείο Princess Lanassa.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter