Καταγγελίες εκατέρωθεν

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να επανερχόμαστε διαρκώς σε επεισόδια ή καταγγελίες με σκύλους που δαγκώνουν ή επιτίθενται ή τέλος πάντων πλησιάζουν πολίτες (γιατί μπορεί απλώς να συμβαίνει αυτό καμιά φορά και οι έχοντες μια φοβία -που και τούτου ανθρώπινο είναι- να νιώθουν ότι απειλούνται). Δεν ξέρω για πόσον καιρό ακόμη θα αναδεικνύουμε καταγγελίες για δηλητηρίαση αθώων πλασμάτων, που βρέθηκαν εν μέσω πυρών.

Τ.Τ.

Ο φαύλος κύκλος με την κιμωλία

Το πρόβλημα διογκώνεται, γιατί αφέθηκε για πολύ καιρό στην τύχη του και καμία ορθολογική διαχείριση δε φάνηκε να έχει γίνει, κρίνοντας και εκ του αποτελέσματος. Δυστυχώς, έχουμε μπλεχτεί σε έναν φαύλο κύκλο, καθώς ούτε μπρος μπορούμε να κάνουμε (να κλείσουμε το καταφύγιο, που θα ήταν η πλέον ενδεδειγμένη λύση, αλλά πού να απελευθερώσεις τόσα ζώα που άφησες να ιδρυματοποιηθούν;), ούτε πίσω (να αυξήσουμε τη χωρητικότητά του, για να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα, επιτείνοντας, βέβαια, το πρόβλημα). Κι ενώ φιλόζωοι και δήμος παίζουν κρυφτό και ούτε λόγος να καθίσουν κάτω –θέλοντας και μη- για να βρουν μια λύση (που κανέναν δε θα ικανοποιεί απόλυτα), τα αδέσποτα ζώα κινδυνεύουν καθημερινά όλο και περισσότερο.

Βάλαμε, λοιπόν, τα αδέσποτα μέσα σε έναν κύκλο, που σχεδιάσαμε με κιμωλία, πήρανε θέση οι δυο πλευρές αντικριστά. Τραβάει η μία, τραβάει η άλλη, για να κρατήσει τα ζωντανά για πάντα δικά της. Η πραγματικότητα έχει δείξει, όμως, ότι πάντα εκείνος που νοιάζεται, εγκαταλείπει πρώτος. Στην περίπτωση των αδεσπότων, καμιά εκ των δυο πλευρών δε σταματά να τραβάει, βέβαιη ότι εκείνη αγαπά και μεριμνά περισσότερο. Και εν τω μεταξύ τα ζώα πονάνε. Ποικιλοτρόπως.

Τ.Τ.

Οι μπαλίτσες

Στα δεκατέσσερα εκατομμύρια ευρώ έχει φτάσει το ποσό που κληρώνει το τζόκερ. Την Κυριακή το βράδυ ένας ή περισσότεροι τυχεροί θα λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα. Τους το εύχομαι. Αρκεί εκείνες οι μικρές μπαλίτσες που γυρίζουν μέσα στην κληρωτίδα σαν χάμστερ σε τροχό, να τους κάνουν το χατίρι. Αρκεί οι αριθμοί που φέρουν οι μπαλίτσες να είναι οι χρυσοί, που κάποιος ή κάποιοι θα έχουν επιλέξει στο δελτίο τους. Είναι πάντως συναρπαστικό αλλά και ματαιόδοξο ταυτόχρονα, να περιμένεις από μερικές στρογγυλές κατασκευές να σε κάνουν πλούσιο. Να κάθεσαι μπροστά στην τηλεόραση, να τις βλέπεις να γυρίζουν και αυτές που πρέπει να βγουν στην κληρωτίδα να αρνούνται και την τελευταία στιγμή να γυρίζουν πίσω. Και αν τις παρατηρήσεις από κοντά, μπορεί και να τις δεις να σου βγάζουν και τη γλώσσα.

Π.Ζ.

Ένας τρελός Βέγγος

Οι δανειστές μας ζητούν κι άλλα μέτρα. Αυτό δεν είναι νέο. Η κυβέρνηση το παίζει «σκληρό καρύδι». Ούτε αυτό είναι νέο, όπως ούτε το πως θα υπογράψουν στο τέλος ό, τι τους ζητηθεί. Ούτε πως η οικονομία θα βυθιστεί σε νέα ύφεση και η ανεργία δε θα μειωθεί, είναι νέο. Πρόκειται για ένα έργο που επαναλαμβάνεται με τον ίδιο μονότονο τρόπο κι αυτό γιατί ο σκηνοθέτης δε διαθέτει καθόλου φαντασία. Οι πολιτικοί, που μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν φαντασία. Κι ως εκ τούτου δεν πρόκειται να μας εκπλήξουν ποτέ. Θα συνεχίσουν τη δράση τους μονότονα και μονόχνοτα. Ο πολιτικός λόγος παραμένει το ίδιο ρηχός και προβλέψιμος. Σαν ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που ξέρεις από την αρχή πως οι πρωταγωνιστές θα καταλήξουν στην εκκλησία. Εκεί όμως υπήρχε και ένα τρελός Βέγγος. Ένας τρελός Βέγγος μας λείπει. Αυτό.

Π.Ζ.

Κλάδεμα και συνέπειες

Πολύ καλά έπραξαν εκείνοι που κλάδεψαν τα πεύκα στο δασάκι της εκκλησίας της Περιβλέπτου. Ήταν καιρός να γίνει αυτό, για να πάρει μια ανάσα ο χώρος. Δυο τινά προέκυψαν από το κλάδεμα των δέντρων. Πρώτον φάνηκε κι εδώ πόσο δεν υπολογίζουν το περιβάλλον οι κάτοικοι αυτής της πόλης, αφού, ανάμεσα από τα κλωνάρια τα πεσμένα καταγής, βγήκαν στην επιφάνεια όλα τα σκουπίδια που πετιούνται από πολλούς χωρίς σκέψη. Το δεύτερο  αρνητικό είναι ότι τα κλωνάρια που κόπηκαν είναι παρατημένα εδώ κι εκεί και πολλά από αυτά έχουν κατέβει ως κάτω στον δρόμο. Χθες κιόλας έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί.

Λ.Τ.

Θα τους προλάβει;

Άμεσες και έμμεσες πιέσεις να προχωρήσει σε διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Νίκου Τσόλη από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» δέχεται ο επικεφαλής της Νίκος Γκόντας, λόγω των συνεχών διαφοροποιήσεων του πρώτου στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα, του καταλογίζουν ότι είναι ανεκτικός και του υπενθυμίζουν πως με τον Βασίλη Χήτο είχε κινηθεί διαφορετικά. Πάντως, ενδεχομένως και να μην προλάβει να τον διαγράψει. Μπορεί να παραιτηθεί και μόνος του, για να έχει και το κεφάλι του ήσυχο.

Α.Τ.

Ενοχλούν οι δημοσιογράφοι

«Δυσανεξία» φαίνεται πως έχουν τα στελέχη της κυβέρνησης στους δημοσιογράφους. Πως αλλιώς να εξηγηθεί η αντίδραση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στην ερώτηση που του υπέβαλε δημοσιογράφος κατά την παρουσία του στην Πρέβεζα για το «που είναι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση». «Εδώ απ’ έξω, να βγείτε να τις δείτε», ήταν η απάντηση. Προφανώς, από τους δημοσιογράφους θέλουν μόνο να μεταφέρουν ό,τι λένε και να μη ρωτούν, να μη σχολιάζουν, να μη σκέφτονται. Το είδαμε και με τον συνάδελφό του Αλέξη Χαρίτση στα Γιάννενα πρόσφατα.

Α.Τ.

 

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter