Καλημέρα

Λεβεντιά και παλικαροσύνη
Αντίθετα, ο υφυπουργός Υγείας μας, κ. Παύλος Πολάκης δε μας έκανε τη χάρη να επικροτήσουμε το αυτονόητο. Παραδίδοντας μαθήματα λεονταρισμών και μετά αναδίπλωσης, όταν η Ρόδος και το πήδημα πλησιάζουν απειλητικά, ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα «ραβασάκια» που του χρέωσε ότι έστελνε με τη σύζυγό του, προκειμένου να προσληφθούν δικά τους παιδιά στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ωραία πράγματα. Και λεβέντικα.
Τ.Τ.

Γίναμε ρεζίλι
Πέθανε ένας σπουδαίος δημιουργός, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, και –κατά το προσφιλές συνήθειό μας, το οποίο τράβηξε από τα μαλλιά ο σύντροφος Νίκος Καρανίκας στο άρθρο του στην Αυγή, που θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει τον τίτλο «Πενήντα αποχρώσεις της Αριστεράς», έτσι γλαφυρά και λογοτεχνικά που μας έβαλε όλους στη θέση μας- και βιαστήκαμε, μαζί με τον σχετικό επικήδειο, να του βγάλουμε και το… όνομα. Καλόν άνθρωπο τον είπαμε και προκομμένο, γιατί δεξιός δεν ήτανε, ούτε κομφορμιστής. Αφήστε που ψήφισε και όχι στο δημοψήφισμα, οπότε τι περισσότερο να ζητήσει ο σωστός, ο «αριστερός» ο ακροατής; Ζήτησε όμως ο θανών και το χατίρι δεν του το κάναμε.
Άμα πραγματικά τιμούσαμε όσα εκείνος υπηρέτησε και τραγούδησε, τώρα που δεν κυβερνάνε δεξιοί, μα αντισυμβατικοί άνθρωποι, χωρίς γραβάτες και λοιπά συμβατικά dress code βαρίδια, πώς έγινε και τον στέλνουμε στη Βουλγαρία, για να ικανοποιηθεί η τελευταία του επιθυμία; Πώς μας διέφυγε ημών των αντικομφορμιστών και δεν έχουμε ακόμη επιτρέψει την καύση νεκρών και υποβάλλουμε μετά θάνατον σε ταλαιπωρία καλλιτέχνες, που κατά τ’ άλλα ωραία τα λέγανε –κι από κοντά κι εμείς μαζί τους στο πάρτι στη Βουλιαγμένη; Αναλάβαμε εξουσία, βλέπετε, γίναμε ρεζίλι, και κρυφτήκαμε…
Τ.Τ.

Χωρίς νερό
Δημοτικός σύμβουλος, μαθαίνουμε, πήγε προχθές στις (τουρκικές να πούμε) τουαλέτες που διατίθενται για το δημοτικό συμβούλιο και έφυγε κρατώντας τη μύτη του από τη δυσωδία. Δεν υπήρχε νερό, όπως ενημέρωνε μια πινακίδα στον χώρο, προφανώς λόγω κάποιας βλάβης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί κανείς στο σημείο… ούτε για την ανάγκη του. Έχουμε που έχουμε ένα σωρό προβλήματα με την καθαριότητα στην πόλη (ενίοτε και ορισμένων δομών της), ας μεριμνούμε τουλάχιστον για τους άρχοντές μας και μία από τις βασικές ανάγκες τους…
Τ.Τ

Greece we love you
Το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται ψηλά στις συζητήσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων και ηγετών. Και δεν είναι μόνο λόγω των γερμανικών εκλογών. Σαφώς και κατά την προεκλογική περίοδο που διανύει η Γερμανία το ελληνικό θέμα είναι πρώτης τάξεως για εκμετάλλευση. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό που κάνει το Grexit ξανά επίκαιρο. Οι πιστωτές μάς ξέρουν πια καλά. Μας έμαθαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και από τότε δεν έχουν κανένα λόγο να μας εμπιστεύονται. Επίσης, είναι επαρκώς προετοιμασμένοι για μια πιθανή έξοδό μας και είναι πρόθυμοι να μας συνοδέψουν ως την πόρτα της εξόδου και να μας χτυπήσουν φιλικά στην πλάτη. Greece is a beautiful country. Mouzaka, souvlaki, ouzo. Greece we love you. Αυτά θα γράφουν στο πανό του αποχαιρετισμού.
Π.Ζ.

Οι Δραχμιστές
Οι θιασώτες βέβαια του Grexit στη χώρα μας δεν είναι και λίγοι. Είναι όλοι εκείνοι που αφελώς πιστεύουν πως η επιστροφή στη δραχμή θα λύσει τα προβλήματά μας. Μέσα σε ένα χρόνο, λένε, με τόση βεβαιότητα που σε κάνει να απορείς για το βάθος της γνώσης τους πάνω σε οικονομικά θέματα.  Δεν ήξερα πως η Ελλάδα έχει τόσους απόφοιτους του Χάρβαρντ που είναι «δραχμιστές». Κι όμως, αυτό το «κίνημα της δραχμής» δείχνει να μεγαλώνει.
Π.Ζ.

Λάθος η επιλογή
Ακόμη και τα χίλια δίκια να είχε η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» στις αντιρρήσεις που έφερε στη συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για την επιδότηση του εισιτηρίου, τα έχασε με την επιλογή ως εισηγητή του Γρηγόρη Γκίκα. Ναι μεν μπορεί να ήταν ο πιο κατάλληλος να εξηγήσει τις ενστάσεις, αλλά από την άλλη είναι πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, ανταγωνίστριας δηλαδή εταιρείας, ενώ έχει φτάσει μέχρι και στις αίθουσες των δικαστηρίων με αντίδικο τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ. Αντί, λοιπόν, να βρει συμμάχους και στις άλλες παρατάξεις, χάθηκε το παιχνίδι, με τη δημοτική αρχή να κερδίζει μέχρι και την ψήφο ενός δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης.
Α.Τ.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter