Πολυτεχνική και με τη βούλα

Πολυτεχνική και με τη βούλα
Οι λιγοστές ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί στη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, δεν επαναλήφθηκαν στη συνεδρίαση της ολομέλειας και πλέον η Πολυτεχνική Σχολή, η οποία συγκροτείται από τα υφιστάμενα τμήματα Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, αποτελεί μία πραγματικότητα.
Η λειτουργία της Σχολής προβλέπεται να αρχίσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και με ενδιαφέρον αναμένονται πλέον ανακοινώσεις από την πλευρά των πρυτανικών αρχών, που είχαν επιλέξει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους το τελευταίο διάστημα.
Τη σπουδαιότητα που έχει η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής για το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την τοπική κοινότητα τόνισε ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι συμβάλλει στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των υπαρχόντων τμημάτων.
Για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του πανεπιστημίου και της τοπικής κοινωνίας έκανε λόγο από την πλευρά της η Μερόπη Τζούφη, προσθέτοντας πως πρόκειται και για μία απόφαση που έρχεται να λειτουργήσει ως ομπρέλα για την απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων από την πλευρά των αποφοίτων.
Την εξέλιξη χαιρετίζει, με γραπτή του δήλωση, και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης. «Αποτελεί συνέχεια της μεθοδικής δουλειάς μας που έγινε τα προηγούμενα χρόνια., παρά τις τότε κοντόφθαλμες αντιδράσεις. Ειδικότερα δε, αποτελεί συνέχεια της ίδρυσης της Αρχιτεκτονικής, το 2009, που ήταν καταλυτική για την ίδρυση της Πολυτεχνικής. Όσοι εργαστήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση, αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την εξέλιξη που δυναμώνει το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter