Η κατάκτηση που έγινε «εφιάλτης»

Η κατάκτηση που έγινε «εφιάλτης»
Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών (προφανώς όμως όχι στον ίδιο βαθμό), με την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τοποθετεί χρονικά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο τέλος του 2018. Μέχρι τότε, όμως, σύμφωνα με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, αλλά και τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη, θα συνεχίζεται ένα διοικητικό μόρφωμα, που απέχει από την αξιοκρατία και αξιολόγηση.
Σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι πρόεδροι του Συλλόγου Αντώνης Μαυράκος και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων την επόμενη Τετάρτη, ο πρώτος έκανε λόγο για απευθείας επιλεκτικές αναθέσεις προϊσταμένων πάντα στα όρια της νομιμότητας, δυσμενείς και αναιτιολόγητες μετακινήσεις υπαλλήλων, αλλά και απαξιωτικές απαντήσεις σε αιτήσεις θεραπείας και σε ανακοινώσεις του Συλλόγου, με σκοπό τον περιορισμό της δράσης του.
«Είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι λειτουργοί με πλήρη συνείδηση της αποστολής και του χρέους μας. Και το δικό μας χρέος είναι απέναντι στο Σύνταγμα, τους νόμους και τους πολίτες», σημείωσε, διευκρινίζοντας πως το κενό που υπάρχει στο νομικό πλαίσιο, είναι αυτό που επιτρέπει τέτοιες διαδικασίες.
Πολύ περισσότερο, ο κ. Γρίβας έκανε λόγο ακόμη και για «εμμονή ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα, που δίνει την αίσθηση της δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης του Συλλόγου», ενώ τόνισε πως το θέμα αφορά ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.
«Θεωρήσαμε ότι η μη επιλογή κομματικών στελεχών για τις θέσεις Συντονιστών ήταν μια κατάκτηση. Δύο χρόνια μετά, όμως, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι ο δημόσιος τομέας, με τέτοιες καθυστερήσεις», σημείωσε και κάλεσε όλα τα σωματεία να στηρίξουν τον Σύλλογο Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Όπως έχει ανακοινωθεί, ο Σύλλογος, διαμαρτυρόμενος αλλά και στέλνοντας μία κραυγή αγωνίας προς πάσα κατεύθυνση για την καθημερινή δυσλειτουργία του φορέα, πραγματοποιεί στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της Διοίκησης (Βορ. Ηπείρου 20).
«Καλούμε όλους τους φορείς να μας στηρίξουν ενεργά και να σταθούν δίπλα στον αγώνα μας για δίκαιη αξιολόγηση, αξιοκρατία, ισονομία», σημείωσε ο κ. Μαυράκος.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter