Επιδότηση εισιτηρίου για δεύτερη χρονιά

Επιδότηση εισιτηρίου για δεύτερη χρονιά
Οι όροι των συμβάσεων, που φέτος θα κοστίσουν στον δήμο κατά 10.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι, εγκρίθηκαν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης, όπως παρουσιάστηκαν στην εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Αλκιβιάδη Βότσικα.
Έτσι, για τα δρομολόγια αιχμής (6-9 το πρωί και 1.30-3.30 το μεσημέρι), όταν μετακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων και των μαθητών, συμφωνήθηκε, στη συνάντηση που είχε προηγηθεί στο γραφείο του δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, να επιδοτηθούν οι τιμές των εισιτηρίων, ώστε να είναι φθηνότερα για τους πολίτες, και ταυτόχρονα να προστεθούν νέα δρομολόγια, προκειμένου να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες τοπικές κοινότητες.
Το κόστος της μείωσης των εισιτηρίων θα επιβαρύνει τον δήμο Ζίτσας, που επιδοτεί τη διαφορά της τιμής, και για το 2017 θα ανέλθει στο ποσό των 89.970 ευρώ και για τα δύο ΚΤΕΛ (70.680 για το Αστικό και 19.290 για το Υπεραστικό).
«Για ακόμη μία χρονιά, με στόχο την ελάφρυνση των νοικοκυριών, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για όλους, ο δήμος επιδοτεί τα εισιτήρια των ΚΤΕΛ χωρίς δεύτερη σκέψη, πετυχαίνοντας αυτή τη φορά, χάρη και στην προσπάθεια του αρμόδιου αντιδημάρχου, μικρότερη επιβάρυνση για τον δήμο με τις ίδιες και επιπλέον υπηρεσίες για τους δημότες που μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες», ανέφερε στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος.
Τις λεπτομέρειες των συμβάσεων παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Αλκιβιάδης Βότσικας, ο οποίος υπογράμμισε πως «στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που οφείλει να ασκεί ο δήμος, επιτεύχθηκε η καινούργια συμφωνία που εξασφαλίζει καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες με μικρότερο κόστος για τον δήμο».

ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για τους επιβάτες που μετακινούνται από τις τοπικές κοινότητες Ροδοτοπίου, Άνω και Κάτω Λαψίστας και Γαρδίκιου με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα, η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 2,20 σε 1,70 ευρώ και για το μειωμένο από 1,10 σε 0,80 ευρώ, ενώ για όσους έχουν προορισμό την Παιδόπολη (στάση Κολέμπας), η τιμή διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,70 σε 1,20 και για το μειωμένο από 0,80 σε 0,60 ευρώ.
Για τους επιβάτες που μετακινούνται από τη δημοτική κοινότητα Ελεούσας και την τοπική κοινότητα Βουνοπλαγιάς με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα, η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,70 σε 1,20 και για το μειωμένο από 0,80 σε 0,60 ευρώ. Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται από τις 6 έως τις 9 το πρωί και από 1.30 έως 3.30 το μεσημέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, διατηρούνται τα τέσσερα δρομολόγια με λεωφορεία mini bus, που συνδέουν την Ελεούσα, το Ροδοτόπι, τη Βουνοπλαγιά και τη Ζωοδόχο με το νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» και την πόλη των Ιωαννίνων, καλύπτοντας έτσι και τις ανάγκες όσων διαμένουν στο συνοικισμό «Αμπελάκια» και κατά μήκος της παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων –Ηγουμενίτσας. Επίσης, διατηρούνται και τα τέσσερα δρομολόγια από Βουνοπλαγιά και Άγιο Ιωάννη (περιοχή Τατσηράμου) με προορισμό την Ελεούσα με την έναρξη και τη λήξη των σχολικών μαθημάτων, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των γονέων που διαμένουν στις δύο τοπικές κοινότητες και έπρεπε να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ελεούσας καθημερινά. Από φέτος προστίθενται επιπλέον δρομολόγια κάθε Σάββατο από την Ελεούσα προς τον προφήτη Ηλία, με στόχο οι δημότες που δεν έχουν μεταφορικό μέσο, να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο κοιμητήριο.
Τα επιδοτούμενα δρομολόγια που είχε εξασφαλίσει ο δήμος Ζίτσας για τους κατοίκους και εργαζόμενους της Μεταμόρφωσης, της Ασφάκας, του Πετσαλίου και της Ζίτσας συνεχίζονται και φέτος. Σύμφωνα με τη σύμβαση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, θα πραγματοποιούνται πέντε δρομολόγια την εβδομάδα από Ζίτσα και Μεταμόρφωση προς Γιάννενα και αντίστροφα, με στόχο κυρίως την εξυπηρέτηση των εργαζομένων. Ειδικότερα, εκτός Σαββάτου και Κυριακήςμ θα πραγματοποιείται καθημερινά ένα δρομολόγιο από Ιωάννινα-Μεταμόρφωση στις 5.30 το πρωί με επιστροφή στις 6.00 το απόγευμα και ένα δρομολόγιο από Ιωάννινα-Ζίτσα στις 3.15 το μεσημέρι με επιστροφή στις 4 το απόγευμα.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter