Επιμένει στην «κατασκευή» του ελλείμματος

Επιμένει στην «κατασκευή» του ελλείμματος
Η παράθεση εγγράφων και αριθμητικών στοιχείων από την πλευρά του καταδικασθέντος σε ισόβια πρωτόδικα, προκάλεσε ουκ ολίγες φορές τη δυσφορία της έδρας, με την πρόεδρο να τον καλεί κατ’ επανάληψη να καταθέσει εγγράφως όσα στοιχεία διαθέτει και αφορούν χρηματικά εντάλματα, λογαριασμούς σε τράπεζες, γραμμάτια είσπραξης και επιταγές, καθώς ήταν αδύνατον να μπορέσουν οι δικαστές να τα επεξεργαστούν.

Ο πρώην ταμίας προσπάθησε να καταδείξει –αν και όχι με τον πιο κατανοητό τρόπο- πως δεν υπάρχει πραγματικό έλλειμμα, παρά μόνο λογιστικό, που προκύπτει από λανθασμένες εγγραφές, λογιστικές τακτοποιήσεις, αλλοιωμένα στοιχεία και λάθη κατά τη διαδικασία των ελέγχων από τους ορκωτούς –κατά κύριο λόγο- λογιστές. Μάλιστα, ο πρώην ταμίας έκανε για πρώτη φορά λόγο με τόση σαφήνεια για σκοπιμότητα.

«Από το Πέραμα πάρθηκαν χρήματα, χωρίς να επηρεάζουν τη διαχείρισή μου. Για να καλύψουν όσα έγιναν εκεί, έκαναν την ανακατωσούρα σε μένα για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη», υποστήριξε στην απολογία του, επιμένοντας πως δεν υπάρχει έλλειμμα και το ποσό που προκύπτει, δημιουργείται από λανθασμένους υπολογισμούς που μετακυλίονται από χρήση σε χρήση.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του μίλησε ακόμη και για στοχοποίησή του, τόσο από τον Δ. Φίλη που ορίστηκε από τον ανακριτή να απαντήσει επί συγκεκριμένων ερωτημάτων, όσο και από δύο υπαλλήλους του δήμου που ορίστηκαν στην αρχική επιτροπή ελέγχου. Για τον κ. Φίλη είπε πως το κάνει για λόγους εκδίκησης, επειδή δεν τον βοήθησε όταν ήταν υποψήφιος βουλευτής, ενώ στους υπαλλήλους απέδωσε πιθανό κίνητρο να τον βγάλουν από τη μέση για να ανελιχθούν υπηρεσιακά.

Μεγάλο μέρος της απολογίας του κινήθηκε στην προσπάθεια αποδόμησης του πορίσματος των ορκωτών λογιστών, την έκθεση των οποίων χαρακτήρισε κατασκευασμένη και πρόσθεσε πως δεν κρύβει μόνο σκοπιμότητα, αλλά και άλλα πράγματα. «Δεν είναι αξιόπιστος ο έλεγχος των ορκωτών. Δε χρησιμοποιήθηκε σωστή μεθοδολογία. Βάζοντας κάτω τα στοιχεία, προκύπτει ένα έλλειμμα μόνο 3.745 ευρώ», ανέφερε, με την πρόεδρο να του επισημαίνει πως από τη στιγμή που έχει καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα, θα έπρεπε να είχε ορίσει έναν πραγματογνώμονα για να πιστοποιήσει του λόγου το αληθές.

Ο πρώην ταμίας αντέτεινε πως δεν έχει τα χρήματα για να ορίσει πραγματογνώμονα και θα χρειαζόταν μήνες ολόκληροι, διάστημα κατά το οποίο ο ίδιος θα έμενε στη φυλακή.

Τέλος, προς το τέλος της απολογίας του, είπε πως ο ίδιος δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ και αυτό αποδεικνύεται από το ότι δε βρέθηκαν χρήματα στον λογαριασμό του και ότι χρωστάει το δάνειο για το σπίτι του. Σε ό,τι αφορά τα περί διοχέτευσης του υπεξαιρεθέντος ποσού σε τζόγο, υποστήριξε πως δεν έχει πάει ποτέ σε καζίνο, δεν έπαιζε στο χρηματιστήριο, ενώ σε παιχνίδια του ΟΠΑΠ διέθετε μικρά ποσά και όχι τέτοια που να δικαιολογούν την υπεξαίρεση 1,65 εκ. ευρώ.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τρίτη 23 Μαΐου με την απολογία της πρώην διευθύντριας των Οικονομικών Υπηρεσιών, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση με αναστολή για παράλειψη ελέγχου των υφισταμένων της από αμέλεια.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter