Επίδομα- «ασπιρίνη» για τους εργαζόμενους

Επίδομα- «ασπιρίνη» για τους εργαζόμενους
Λίγο πριν το Πάσχα και ενόψει ενός ακόμη πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας της ιδιοκτησίας, στις 5 Μαΐου, υπήρξε μια ακόμη συνάντηση των εκπροσώπων του Σωματείου Μετάλλου και της Ομοσπονδίας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη και στελέχη του ιδιαίτερου γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε εκ νέου η προσπάθεια για την ένταξη των εργαζομένων σε κάποιο πρόγραμμα, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν κάποιο επίδομα, ωστόσο, όπως ενημερώθηκαν τα τελευταία 24ωρα, κάτι τέτοιο θα καθυστερήσει, οπότε αποφασίστηκε η χορήγηση του επιδόματος.

Παράλληλα, παραμένει η ελπίδα να υπάρξει κάποια εξέλιξη μετά το αδιέξοδο κατά το προηγούμενο διάστημα, αφενός με τους άγονους πλειστηριασμούς αφετέρου με την αδυναμία εξεύρεσης λύσης που θα οδηγούσε σε επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Φαίνεται πως ενδιαφέρον από επενδυτές υπάρχει, αλλά σε πολύ μικρότερο τίμημα από αυτό που ζητούν η ιδιοκτησία και οι τράπεζες. Εξάλλου, στα 6,5 εκ. ευρώ ανέρχονται μόνο οι οφειλές προς τους εργαζόμενους, ενώ πάνω από 50 εκ. ευρώ είναι οι συνολικές υποχρεώσεις. Η τιμή εκκίνησης στον τελευταίο πλειστηριασμό ανήλθε στα 2 εκ. ευρώ για μια πολυκατοικία και στα 10 περίπου εκ. για τα δύο εργοστάσια της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι πρότειναν τη μείωση του τιμήματος, προκειμένου να μην υπάρξει και νέος άγονος διαγωνισμός, κάτι που μάλλον δεν ικανοποιεί ούτε τον ιδιοκτήτη ούτε τις τράπεζες.

Ζητούμενο αποτελεί για όλους η επαναλειτουργία, ωστόσο αυτή τη στιγμή μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, με δεδομένα όχι μόνο τις υψηλές υποχρεώσεις, αλλά και την παραμονή εκτός αγοράς για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού δεν υπήρξε η μεταβατική περίοδος, την οποία ζητούσαν οι εργαζόμενοι, ώστε η επιχείρηση να συνεχίσει τη λειτουργία της υπό την ευθύνη και διοίκηση των τραπεζών.

 

 

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter