Επιχείρηση «αναγέννηση» στο Γιαννιώτικο Σαλόνι

Επιχείρηση «αναγέννηση» στο Γιαννιώτικο Σαλόνι
Μετά την παραχώρηση της έκτασης, το μεγαλύτερο ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει ο δήμος και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα Κληροδοτήματα Γωγώ Γιώτη, προκειμένου να υπάρξει εκ νέου αξιοποίηση και αναβάθμιση, είναι η πολεοδομική τακτοποίηση των κτισμάτων και κυρίως του τουριστικού περιπτέρου που υπάρχει εντός του πάρκου.

Το διάστημα αυτό γίνονται η τοπογραφική αποτύπωση και όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να λάβει την πολεοδομική άδεια και να μπορέσει να γίνει μίσθωσή του κατά πάσα πιθανότητα, ώστε να λειτουργεί όπως στο παρελθόν.

Πρόκειται για μια διαδικασία που, αν και αμέσως ξεκίνησε, θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί, με την κ. Γιώτη, ωστόσο, να εκτιμά ότι αυτό θα επιτευχθεί εντός του καλοκαιριού, καλώς εχόντων των πραγμάτων. «Ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει πραγματικά να πάρει ξανά ζωή το πάρκο, αλλά δυστυχώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δε βοηθούν ώστε αυτό να γίνει ταχύτερα», σημείωσε.

Παράλληλα, όμως, με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, σημαντικό είναι ότι προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού, ώστε οι Γιαννιώτες να μπορούν ακόμη και αυτή την περίοδο να απολαμβάνουν το πάρκο.

Σε ό,τι αφορά το κτίριο, παρουσιάζει βέβαια μεγάλες καταστροφές και χρήζει σημαντικών παρεμβάσεων προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ξανά, ωστόσο έχει καθαριστεί και «σφραγιστεί», ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος ατόμων, όπως συνέβαινε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Από ‘κει και πέρα, οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου κατάφεραν να απομακρύνουν σκουπίδια και να καθαρίσουν τα χόρτα, ενώ επιστρατεύθηκαν και τα μηχανήματα της ΔΕΥΑΙ προκειμένου να αδειάσουν τις λιμνούλες, για να καθαριστούν και να επανέλθουν στην κανονική τους μορφή.

Τέλος, παρεμβάσεις θα γίνουν και στην παιδική χαρά που υπάρχει στον χώρο, ωστόσο, εφόσον το πάρκο θα αποδοθεί στους πολίτες, θα πρέπει να ανακατασκευαστεί στο βαθμό που χρειάζεται ώστε να λάβει πιστοποίηση, όπως συμβαίνει με όλες τις παιδικές χαρές. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποφασιστεί αν η διαδικασία θα προχωρήσει με χρήματα του Κληροδοτήματος ή θα ενταχθεί στο πρόγραμμα αναβάθμισης και πιστοποίησης των παιδικών χαρών του δήμου.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter