Βραβεία Οικόπολις με «άρωμα» Ηπείρου

Βραβεία Οικόπολις με «άρωμα» Ηπείρου
Η τελετή απονοµής πραγµατοποιήθηκε το βράδυ της Πέµπτης στη Ραφήνα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, της πρόεδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κατερίνας Ιγγλέζη, της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή, βουλευτών, εκπροσώπων τοπικών αρχών κ.ά.

Συνολικά απονεµήθηκαν 26 βραβεία και ένας έπαινος, τα οποία συνοδεύτηκαν µε το αγαλµατίδιο που δηµιούργησε ο τηνιακός γλύπτης Ιάκωβος Περράκης. Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και ο γιαννιώτης δηµοσιογράφος Αλέξανδρος Παπαδόπουλος για την εκποµπή του «Περιβάλλον- κυνήγι, µύθοι & αλήθειες», που προβάλλεται τα τελευταία επτά χρόνια στο Ioannina TV. Ο Αλ. Παπαδόπουλος βραβεύτηκε στην κατηγορία τηλεοπτικής εκποµπής, µε το βραβείο να αποκτά ακόµη µεγαλύτερη σηµασία, αν αναλογιστεί κανείς πως στο παρελθόν το έχουν κερδίσει η δηµοσιογράφος του ΣΚΑΪ Κατερίνα Χριστοφυλλίδου για την εκποµπή Econews, ο Βασίλης Καλλίδης για την εκποµπή «Νόστιµη Γη» στον Alpha και οι εκποµπές «Οι κηπουροί του MEGA» και «Πολιτισµός και Περιβάλλον» της ΕΡΤ 3. Παραλαµβάνοντας το βραβείο από τα χέρια της ολυµπιονίκη Αθανασίας Τσουµελέκα, ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την επιλογή βράβευσης ενός περιφερειακού µέσου, για πρώτη φορά.

Έπαινος απονεµήθηκε και στην 5η ΕΜΑΚ Ηπείρου και στον δήµο Γεωργίου Καραϊσκάκη, για τη διάσωση 20 άγριων αλόγων Πίνδου, τον Ιανουάριο του 2017. Επρόκειτο για µια µεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισµό των άγριων αλόγων, που είχαν αποκλειστεί για 15 και πλέον ηµέρες, λόγω του χιονιού, στο βουνό Γάβρογο, πάνω από τη Σκουληκαριά Άρτας. Ο δήµος Γεωργίου Καραϊσκάκη ζήτησε τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Ηπείρου και της Πυροσβεστικής, που ανταποκρίθηκαν, στέλνοντας το ερπυστριοφόρο όχηµα για να ανοίξει µια ασφαλή δίοδο και να οδηγήσει τα άλογα στο καταφύγιο.

Τον έπαινο παρέλαβαν για λογαριασµό της 5ης ΕΜΑΚ ο υποπυραγός Γιώργος Μήτσης και ο δήµαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter