«Οι κανόνες ισχύουν για όλους»

«Οι κανόνες ισχύουν για όλους»
«Το Πνευματικό Κέντρο έχει συγκεκριμένη και σαφή πολιτική και κανόνες για την παραχώρηση των χώρων και των υποδομών του. Οι κανόνες αυτοί τηρούνται σε όλες τις περιπτώσεις, μαζί με τις αντίστοιχες διαδικασίες που διέπουν τη λειτουργία του ως νομικό πρόσωπο. Το αντίθετο, δηλαδή η επιλεκτική και αυθαίρετη λειτουργία μας, θα ήταν απολύτως κατακριτέα και παράνομη. Υπάρχουν κανόνες και αποφάσεις, που ισχύουν για όλους. Ειδικά για εκδηλώσεις φορέων ή ομάδων που θα έχουν εισιτήριο και που θα αποφέρουν έσοδα στους συντελεστές τους, όπως η συγκεκριμένη, είναι σαφές ότι δεν μπορεί κανένας χώρος μας να παραχωρείται δωρεάν.

Το Πνευματικό Κέντρο δε χρειάζεται να αναφερθεί στις εκατοντάδες περιπτώσεις στήριξης και υποστήριξης της ερασιτεχνικής δημιουργίας φορέων και συλλόγων, σχολείων, κοινωνικών και κοινωφελών συλλογικοτήτων της πόλης και της περιοχής μας, αλλά ούτε και στην στήριξη φορέων, ιδρυμάτων, συλλόγων, πολιτιστικών, πνευματικών, εκκλησιαστικών φορέων, καλλιτεχνών, ομάδων κλπ, όταν αυτές έχουν ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες. Άπαντες, γνωρίζουν.

Παράλληλα, θυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο μήνας που ήταν αφιερωμένος στην ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία, που με μεγάλη επιτυχία οργάνωσε το ΔΗΠΕΘΙ, και στον οποίο, αν και υπήρχε ανοικτή πρόσκληση, η εν λόγω ομάδα δε συμμετείχε», αναφέρει η απάντηση του Πνευματικού Κέντρο.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως η καταγγελία του Σωματείου είχε να κάνει με το ύψος του αντιτίμου για τη διάθεση της αίθουσας, καθώς και για το γεγονός ότι αυτό ζητήθηκε προκαταβολικά, ζητήματα στα οποία δε δίνεται απάντηση.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter