Καλοκαιρινές δράσεις στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Καλοκαιρινές δράσεις στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη
Προκειμένου να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός παιδιών κατά τη φετινή περίοδο, θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις. Η πρώτη έχει τίτλο «Το δικό μου σπίτι… η Βιβλιοθήκη!», με τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη να μετατρέπεται σε καλοκαιρινό σπίτι των παιδιών. «Είναι ο κόσμος των παιδιών, όπου είναι ελεύθερα να εκφραστούν σε  κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Συναντιούνται, επικοινωνούν, εκφράζονται, διακινούνται συναισθήματα ώστε να καλλιεργηθεί η ενσυναίσθησή τους. Και όλα αυτά σε μια ατμόσφαιρα ομαδικότητας και ενδιαφέροντος μέσα από την αφήγηση, το ποιοτικό παιχνίδι και τη δημιουργικότητα», τονίζεται σχετικά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, δηλαδή από 5 έως και 8 ετών, και θα πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα από 19 Ιουνίου έως 28 Ιουλίου,  Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 9 έως τις 10.30 το πρωί. Μέγιστος αριθμός παιδιών 20-22.

Η δεύτερη δράση έχει τίτλο «Όλες οι ιστορίες κρύβουν έναν θησαυρό» και απευθύνεται σε παιδιά από 9 έως 12 ετών. Στόχος της είναι να ταξιδέψει τα παιδιά, με μαγικό όχημα τα παραμύθια, ώστε να ανακαλύψουν τα βαθύτερα νοήματα και τις αξίες που κρύβουν. Τα παιδιά, στο ταξίδι τους αυτό, θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν σε ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια. Η δράση αυτή θα πραγματοποιείται  από 19 Ιουνίου έως 28 Ιουλίου, κάθε εβδομάδα Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη ως εξής: σε δύο τμήματα κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 9 έως τις 10.30 το πρωί και από τις 11 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, και σε ένα τμήμα κάθε Τετάρτη, από τις 11 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι. Μέγιστος αριθμός παιδιών 50 (10 ανά τμήμα).

Οι δράσεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων, με επικεφαλής την προϊσταμένη διεύθυνσης Βαΐα Οικονομίδου και την πολύτιμη βοήθεια της εκπαιδευτικού/υπεύθυνης προγραμματισμού και υλοποίησης Παναγιώτας Ντάτση. Το πρόγραμμα  «Όλες οι ιστορίες κρύβουν έναν θησαυρό» επιμελούνται οι παιδαγωγοί Αθηνά Κώστα και Άντζελα Σουρτζίνου.  

Για την αρτιότερη και πλέον αποτελεσματική απόδοση και επίτευξη των στόχων, στις δράσεις προγραμματίζεται η συμμετοχή επιλεγμένων φοιτητών σχετικών ειδικοτήτων ΑΕΙ της Ελλάδας, στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης εθελοντικής εργασίας και της πρακτικής άσκησης.

Για την πρώτη δράση είναι απαραίτητη η προεγγραφή των παιδιών στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 2651072863 και 2651083446, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ενώ για τη δεύτερη στα τηλέφωνα 6947581302 (Αθηνά Κώστα) και 6976162554 (Άντζελα Σουρτζίνου),όπου οι γονείς θα ενημερώνονται σχετικά.  Λόγω των περιορισμένων θέσεων και αναλόγως του αριθμού, σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής τα παιδιά θα επιλεγούν είτε με προτεραιότητα είτε με κλήρωση.  Αιτήσεις από Τρίτη 6 έως και Δευτέρα 12 Ιουνίου (ώρα 14:00).

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter