Επόμενο βήμα η αδελφοποίηση

Επόμενο βήμα η αδελφοποίηση
Η επίσκεψη οργανώθηκε μετά από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον δήμαρχο του Kiryat Ono Israel Gal προς τον δήμαρχο Ιωαννίνων και την ιδιαίτερη συμβολή και υποστήριξη του όλου εγχειρήματος από τον πρόεδρο της Εβραϊκής Κοινότητας Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Εμμανουηλίδης, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Στέφανος Ζέρβα και η αντιπρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας Ιωαννίνων Αλέγρα Μάτσα.
Οι δύο δήμαρχοι δεσμεύτηκαν ότι, κατά το επόμενο διάστημα, θα αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, με στόχο να σχεδιαστούν οι περαιτέρω δράσεις – ενέργειες μεταξύ των δύο περιοχών, που θα ενισχύουν τις δυνατότητες ανάπτυξης επισκέψεων εξοικείωσης-προβολής, συνεργασίας σε διάφορους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, ο αθλητισμός, οι επιστήμες, η επιχειρηματική καινοτομία, οι ακαδημαϊκές και επιχειρηματικές σχέσεις, οι ανταλλαγές αντιπροσωπειών της νεολαίας κ.ά.
Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας διαφόρων δομών ενός σύγχρονου δήμου του Ισραήλ, την εξέλιξη έργων υποδομής και υψηλής τεχνολογίας, καθώς και να ενημερωθεί για τους τρόπους χρηματοδότησης, άντλησης πόρων και εφαρμογής συστημάτων διαχείρισης – παρακολούθησης διαδικασιών.
Ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ευκαιρία που δόθηκε στο αποστολή να βιώσει από κοντά καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στο δήμο Kiryat Ono, αλλά και για την ευκαιρία που είχε να προβάλει με αυτό τον τρόπο την εξωστρεφή ταυτότητα της πόλης των Ιωαννίνων.
Τέλος, η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις διάφορες περιοχές της περιοχής του δήμου του Kiryat Ono και της ευρύτερης περιοχής του Τελ Αβίβ, ενώ έγινε και επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter