Συντονίζουν τον βηματισμό τους οι ΔΕΥΑ

Συντονίζουν τον βηματισμό τους οι ΔΕΥΑ

Η σημασία της συνέλευσης ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η τιμολογιακή πολιτική για το νερό, ενώ εκφράστηκαν και μια σειρά από αιτήματα προς τον κ. Φάμελλο.
Ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης υπογράμμισε τη σημασία της εκδήλωσης για το μέλλον των ΔΕΥΑ, ο ρόλος των οποίων πλέον, εκτός από αναπτυξιακός είναι και κοινωνικός. Παράλληλα, πρότεινε τη νομοθέτηση, με κοινωνικά κριτήρια, για την είσπραξη των οφειλών προς τις ΔΕΥΑ, καθώς «ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με πάρα πολλούς συμπολίτες μας που αντικειμενικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οφειλές τους, αφού μαστίζονται περισσότερο από άλλους από την οικονομική κρίση. Θεωρούμε, λοιπόν, πως είναι αναγκαίος όσο ποτέ ένας νόμος αντίστοιχος με εκείνον των 100 δόσεων, ο οποίος να έχει και κοινωνικό πρόσημο», υπογράμμισε ο κ. Τσιρογιάννης.
Επεσήμανε δε ως ιδιαίτερα σημαντικά θέματα την ανάγκη ενιαίας λειτουργίας των ΔΕΥΑ μέσω κοινών οργανογραμμάτων, οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας και κανονισμών λειτουργίας, ενώ, όπως τόνισε, «άμεση λύση χρειαζόμαστε για τη μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ προς τις ΔΕΥΑ, καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις ο λογαριασμός, λόγω της ύπαρξης αντλιοστασίων κ.ά. εγκαταστάσεων, είναι υπερβολικά αυξημένος. Παράλληλα, υπάρχει σημαντική ανάγκη για μια ενιαία τιμολογιακή πολιτική στο νερό προς τους πολίτες. Σε ό,τι αφορά το επίπεδο των έργων, είναι ζωτικής σημασίας για εμάς η χρηματοδότηση για την κατασκευή υποδομών, όπως αποχετευτικά δίκτυα και δίκτυα τηλεχειρισμο, αλλά και για τη συντήρηση και βελτίωση των ήδη υπαρχόντων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης».
Ο δήμαρχος Αρταίων, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ένωσης ΔΕΥΑ και δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, καθώς και το Δ.Σ. της Ένωσης για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, αναφέρθηκε, ακόμη, στον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης στελέχωσης των υπηρεσιών, καθώς λόγω των συνταξιοδοτήσεων, αλλά και των περιορισμών στις προσλήψεις, υπάρχουν πολύ λιγότεροι εργαζόμενοι που «μοχθούν καθημερινά και να δίνουν το όλες τους τις δυνάμεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών και μάλιστα επί 24ωρου βάσεως, όπως συμβαίνει στην δική μας ΔΕΥΑ και τους αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό».
Παράλληλα με τις εργασίες της Πανελλήνιας Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Άρτας η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης των ΔΕΥΑ.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter