«Χορευτικές Διαδρομές» στην Κόνιτσα

«Χορευτικές Διαδρομές» στην Κόνιτσα
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας και σε περίπτωση βροχόπτωσης στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Συμμετέχουν το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα «Περσεφόνη» Πραστειού Λεμεσού Κύπρου, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, τα Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης Δράμας, η Έκνευσις, η Ιδαία Γη, ο Χορευτικός Σύλλογος Μετσόβου, ο Λαογραφικός Ομιλος «Ντόπιοι» Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, ο Χορευτικός Όμιλος Κόνιτσας και ο Χορευτικός Σύλλογος Κόνιτσας «Στα βήματα της Παράδοσης».

Το φεστιβάλ θα πλαισιώσουν μουσικά το Σάββατο ο Αλέξης Λιοκάτης στο κλαρίνο, ο Παναγιώτης Σδούκος στο τραγούδι, ο Βασίλης Αθανασιάς στο βιολί, ο Αθανάσιος Βόλας στο λαούτο, η Σοφία Ζώη στο κανονάκι και ο Διαμάντης Παπαναστασίου στα κρουστά, ενώ την Κυριακή ο Νίκος Φιλιππίδης στο κλαρίνο, η Λευκοθέα Φιλιππίδη στο τραγούδι, ο Κώστας Φιλιππίδης στο λαούτο, ο Λάμπρος Τζόκας στο βιολί και ο Διαμάντης Παπαναστασίου στα κρουστά. Την Κυριακή, θα ακολουθήσει γλέντι με τον Νίκο Φιλιππίδη.

Στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία Κόνιτσας, αγκαλιάζουμε την παράδοση κάθε γωνιάς της Ελλάδας, συναντιέται το κλαρίνο με το νταούλι και τη λύρα. Ενώνεται η περηφάνια και η λεβεντιά με την κουλτούρα και την ιστορία, και γίνονται χορός και τραγούδι, γλέντι και χαρά», αναφέρεται στην πρόσκληση της εκδήλωσης.

 

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter