Αυξημένες προσδοκίες από το Ισραήλ

Μπορεί υπογραφές να μην… έπεσαν, αλλά θεωρείται πολύ πιθανό από τον Απρίλιο κιόλας να ξεκινήσουν πτήσεις. Ακόμα και αν δεν καταστεί εφικτό τόσο σύντομα, με βεβαιότητα οι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής θεωρούν ότι αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα.
Το εντυπωσιακό ενδιαφέρον για την περιοχή μας δημιούργησε προσδοκίες για μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος από τη συγκεκριμένη αγορά, η οποία έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια.
Η Ήπειρος εκπροσωπήθηκε οργανωμένα από την περιφέρεια, τον δήμο Ιωαννιτών, την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού, αλλά και τη γενική γραμματέα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων Αλέγρα Μάτσα.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιδήμαρχος για θέματα Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών Νίκος Γκόλας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κώστας Βλάχος σημείωσαν ιδιαίτερα τη συνεργασία όλων, προκειμένου να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα.
«Χάρη σε αυτή πετυχαίνουμε αποτελέσματα, τα οποία δεν είχαμε μέχρι σήμερα», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι το περίπτερο της Ηπείρου είχε τη μεγαλύτερη ζήτηση στην έκθεση, μεταφέροντας μάλιστα και τη διαπίστωση των υπευθύνων του ΕΟΤ στο Ισραήλ, σύμφωνα με τους οποίους, υπήρξε τεράστια διαφορά ενδιαφέροντος από τους Ισραηλινούς για την Ήπειρο σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες.
Ένας πρόσθετος λόγος για το ενδιαφέρον αυτό ήταν, όπως είπε ο περιφερειάρχης, το γεγονός ότι το περίπτερο της Ηπείρου το επισκέφθηκαν πολλοί Εβραίοι Γιαννιώτες στην καταγωγή, οι οποίοι ζήτησαν μάλιστα την καθιέρωση απευθείας αεροπορική πτήση από το Ισραήλ στα Γιάννενα.
 «Όλοι αυτοί συζητούσαν και με τον υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρίας ΤUS Air και με όλους τους παράγοντες που συμμετείχαμε. Βλέποντας το ενδιαφέρον που υπήρξε, μετά από αυτό, η εταιρία μας είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο από τον Απρίλιο να δρομολογήσει δρομολόγιο Τελ Αβίβ- Ιωάννινα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Το ‘όλοι μαζί’ αλλάζει την κατάσταση κι αυτό δίνει μια ελπίδα να φέρουμε κόσμο και στα ορεινά και στα πεδινά. Το πρώτο που τους ενδιαφέρει, είναι για τα ορεινά της Ηπείρου. Γενικότερα, όμως, είδα το κοινό μιας περιοχής που θα δώσει κίνηση και ζωή στον τόπο μας και θα χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο Ιωαννίνων».
«Η δύναμη της συνεργασίας είναι αυτή που αποδίδει συνεχώς καρπούς στην προσπάθεια που κάνουμε να αναδείξουμε τον προορισμό Ιωάννινα σε ξένες αγορές, όπως αυτή του Ισραήλ», τόνισε από τη μεριά του ο κ. Γκόλας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως «για πρώτη φορά αισθανθήκαμε ότι εκπροσωπούμε έναν προορισμό που είναι αναγνωρίσιμος».
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η έκθεση, εκτός του ότι απέδειξε πως η Ήπειρος και τα Ιωάννινα είναι πια ένας αναγνωρίσιμος προορισμός, έδειξε και τη σημασία που έχει η συνεργασία όλων των φορέων σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
«Είναι πια στο χέρι μας, αν όχι τον Απρίλιο, τους επόμενους μήνες να φέρουμε απευθείας πτήσεις από το Ισραήλ κι εμείς ως δήμος, κι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και ακόμη περισσότερα, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε το momentum», σημείωσε ο κ. Γκόλας ο οποίος εξήρε τέλος, το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών απ’ όλους τους επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού, κάτι το οποίο «κάνει τη διαφορά», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Τη συνεργασία όλων εξήρε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων. «Η συλλογικότητα δίνει πάρα πολλά. Κάποτε έλεγα ότι πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή για να μπορούμε να μπούμε σε κάποιους προορισμούς ή με κάποιους στόχους επιλεγμένους. Και για το Τελ Αβίβ και για το Ισραήλ εν γένει, εμείς τον αγώνα τον κάνουμε από το 2008–2009. Και πιστέψαμε στον αγώνα αυτό και έχουμε αποτελέσματα. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη, τον κ. Γκόλα για τη συμπαράστασή τους, και όλους τους υπόλοιπους παράγοντες και επιχειρηματίες που ήταν κοντά μας. Πρέπει να πείσουμε τον εαυτό μας και να πειστούμε όλοι μας ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί στην παροχή υπηρεσιών και να το διαχειριστούμε όσο μπορούμε καλύτερα. Ενωμένοι κάνουμε τα πάντα, σκόρπιοι δεν κάνουμε τίποτα», τόνισε.

ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ… ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
Υπενθυμίζεται ότι αυτές τις ημέρες στο Τελ Αβίβ βρίσκεται ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας, ο οποίος θα επιστρέψει με την, πανηγυρικού χαρακτήρα, πρώτη πτήση της TUS από τη Λάρνακα της Κύπρου στα Γιάννενα την ερχόμενη Παρασκευή.
Με αφορμή τις επαφές του με την αεροπορική εταιρία, ο κ. Καχριμάνης σημείωσε πως και η δεύτερη εταιρία καυσίμων (ΕΚΟ) κατέθεσε μελέτη για τον εφοδιασμό με καύσιμα του αεροδρομίου Ιωαννίνων, μετά την BP που ουσιαστικά ολοκληρώνει τις εργασίες και την έκδοση των σχετικών αδειών.
Τέλος ο περιφερειάρχης, με αφορμή ερώτημα που του είχε τεθεί στο περιφερειακό συμβούλιο για επιστολή ισραηλινού τουριστικού πράκτορα που δήλωνε ότι θα διακόψει τη συνεργασία με την Ήπειρο, λόγω των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες, ανέφερε ότι συναντήθηκε μαζί του και μετά την ενημέρωση που έγινε, δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα και θα βοηθήσει και αυτός ώστε να πραγματοποιηθούν δρομολόγια προς τα Γιάννενα.

Διπλό «χτύπημα» στη Γερμανία
Με τη συμμετοχή της σε τρεις στοχευμένες, διεθνείς εκθέσεις συνέχισε η περιφέρεια Ηπείρου το πρόγραμμα συνδυασμένης προβολής του τουρισμού και των τοπικών της προϊόντων.
Έτσι, εκτός της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΜΤΜ στο Τελ Αβίβ, η Ήπειρος βρέθηκε στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Reisen, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Αμβούργο της Γερμανίας, και στη διεθνή έκθεση Fruit Logistica 2018 στο Βερολίνο.
Στην πρώτη, προβλήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για δραστηριότητες στη φύση τόσο σε ορεινές όσο και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Η  συγκεκριμένη αγορά κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, διότι εκεί συγκεντρώνεται κοινό με πολύ υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα, με έντονο ενδιαφέρον για εναλλακτικές δραστηριότητες. Η περιφέρεια βρέθηκε για δεύτερη στη συγκεκριμένη έκθεση.
Στη Fruit Logistica συμμετείχαν παραγωγοί κυρίως από την περιοχή της Άρτας, με τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη να κάνει λόγο για μια απόλυτα επιτυχημένη και χρήσιμη παρουσία, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολύ καλές προσδοκίες για τους ηπειρώτες παραγωγούς.  

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter