Από τον Αττίκ στον Γούναρη

Από τον Αττίκ στον Γούναρη
«Πρόκειται για ένα νοσταλγικό ταξίδι στα ωραιότερα τραγούδια, που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και παραμένουν αγαπημένα, κρατώντας τη φρεσκάδα και το αυθεντικό τους άρωμα, φτάνουν ως πολύτιμα δώρα από ένα παρελθόν που μοιάζει να έχει χαράξει βαθιά την ψυχή μας με τη σφραγίδα του. Τάνγκο, φοξ τροτ, σουίνγκ, βαλς. Αττίκ, Γιαννίδης, Χαιρόπουλος, Σουγιούλ, Δανάη, Βέμπο, Γούναρης. Ένα σεργιάνι στη μικρή τέχνη μιας εποχής με ανάταση, που είχε ως προτεραιότητες την ευγένεια και την καλαισθησία. Τραγούδια που σταματάνε τον χρόνο και μας ταξιδεύουν από τον Αττίκ στον Γούναρη, με μοναδικό όχημα τη δύναμη της μελωδίας και των στίχων που θα σιγοτραγουδήσουμε σαν μαγεμένοι», αναφέρεται σε κείμενο για την παράσταση, που αγκαλιάστηκε από το κοινό όταν παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, στο Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής.
Την παράσταση έχει επιμεληθεί ο Δαυίδ Ναχμίας, ένας σπουδαίος μουσικός που έχει μελετήσει σε βάθος το μοναδικό ρεπερτόριο των συνθετών αυτής της εποχής, γι αυτό και δίκαια θεωρείται ο αυθεντικότερος ερμηνευτής στο πιάνο αυτής της μουσικής. Αλλά και με την ιδιότητα του ερευνητή δημοσιογράφου, μέσα από τις εκπομπές του σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, δίνει εδώ και πολλά χρόνια, με πολύ αγάπη, τον πλούτο αυτής της μουσικής περιόδου.
Τραγουδούν οι Νικόλαος Παπαδιώτης, Θάνος Πολύδωρας και Εβελίνα Νικόλιζα, ε
Γενική είσοδος 8 ευρώ, άτομα 65+ ετών 6 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο και στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης, Κουμπλομάτης και Χαρτέξ.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter  
FacebookTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest