Αιχμές για ευθύνες της περιφερειακής αρχής

Τα μέλη της παράταξης ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα η τελική σύμβαση, καθώς και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για όλα όσα προβλέπει και, κυρίως, για όλες εκείνες τις δράσεις, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπέρ της οικονομικής ελάφρυνσης των πολιτών, αλλά και δράσεις, που θα ενισχύουν την προσπάθεια ανακύκλωσης στην πηγή και θα αναπτύσσουν την περιβαλλοντική συνείδηση.

Παράλληλα, η παράταξη, εμμέσως πλην σαφώς, επικρίνει την περιφερειακή αρχή για τον χειρισμό του θέματος και την επιλογή της μεθόδου ΣΔΙΤ, υπενθυμίζοντας ότι από τον Ιούνιο του 2016, στη συζήτηση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, είχε επισημάνει τις σημαντικές οικονομικές επιβαρύνσεις, που θα επέφεραν στους πολίτες οι επιλογές και ο σχεδιασμός της περιφερειακής αρχής, όπως και η αποδοχή των επιλογών αυτών από τους δημάρχους της περιοχής.

«Η παράταξη είχε αμφισβητήσει -καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία- τη χαμηλή τιμή, που διατυμπάνιζε η περιφερειακή αρχή. Είχαμε από τότε τονίσει ότι οι αυξημένοι λογαριασμοί, που θα φτάσουν στους πολίτες, θα έχουν συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμη και στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου Ιωαννιτών, προβλέπεται τιμή ανά τόνο πολλαπλάσια από αυτή που χαρακτήριζε η περιφερειακή αρχή “μεγάλη επιτυχία”», σημειώνει χαρακτηριστικά η παράταξη.

Τότε, η παράταξη είχε ζητήσει να απαλειφθεί η δέσμευση απέναντι στον ανάδοχο για την παράδοση ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας (80.000 τόνους), όπως και η απάλειψη της ρήτρας αποκλειστικότητας, καθώς και να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της τιμής εισόδου.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter