«Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη»

«Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη»
Στο γραμμένο το 1942 έργο του, ο ιταλός συγγραφέας, δημοσιογράφος και χιουμορίστας Τζοβάνι Γκουαρέσκι -γνωστός στο ελληνικό κοινό για το έργο του «Δον Καμίλο»- σκιαγραφεί μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, απίθανες σκηνές δράσης και έναν έρωτα καθόλου συνηθισμένο. Η Αμαλία Καβάλη και ο Γιάνης Σοφολόγης αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη διασκευή και την πρώτη θεατρική μεταφορά του έργου αυτού, επιλέγουν να ξεκινήσουν την παράσταση τη μέρα, που οι ήρωες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλληλοσκοτωθούν ή αν θα παντρευτούν. Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής, ο Gary Salomon, ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας μέσα από αφήγηση, γρήγορες εναλλαγές ρόλων και έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, οδηγώντας τους ήρωες στο πεπρωμένο τους.

Η Κλοτίλδη Τρολ είναι η πιο όμορφη, πλούσια και περιζήτητη νύφη της πόλης της. Στη γοητεία της αντιστέκεται μονάχα ένας, ο κόμης Φιλιμάριο Ντυμπλέ. Για την ακρίβεια, τη βρίσκει εξαιρετικά ενοχλητική και αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την Κλοτίλδη. Του στήνει μια αθώα φάρσα, που σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχό της. Θα παρασυρθούν σε μια δίνη περιπετειών, που θα τους ταξιδέψει σε ερημικά νησιά, φυλακές, καζίνο με λαθρέμπορους, πειρατίνες και αστυνόμους. Οι δυο τους προκαλούν ο ένας τον άλλον με μανία, ακροβατώντας στη λεπτή γραμμή, που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα. 

«Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» ήταν η νικήτρια παράσταση του Bob Theater Festival 2016 -που πραγματοποιείται υπο την ομπρέλα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου- και έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως μια από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς.

Διάρκεια: 70 λεπτά. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων) και 12 ευρώ (κανονικό). Προπώληση στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ (Παπάζογλου 5, Αρχοντικό Πυρσινέλλα, τηλ: 2651025670).

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter