Ο Κ. Λυκέτσος μιλά για το Αλτσχάιμερ και τις άνοιες

Ο Κ. Λυκέτσος μιλά για το Αλτσχάιμερ και τις άνοιες
Ο Κωνσταντίνος Λυκέτσος είναι πρωτοπόρος στην έρευνα της άνοιας και του Αλτσχάιµερ. Συγκαταλέγεται στους πιο διακεκριμένους ειδικούς, παγκοσμίως, στη φροντίδα και στη θεραπεία των ασθενών µε Αλτσχάιµερ και συναφείς άνοιες. Το έργο του για την επιδημιολογία και τη θεραπεία των νευροψυχιατρικών χαρακτηριστικών της άνοιας θεωρείται πρωτοποριακό.

Την Πέμπτη 19 Απριλίου, στη 1 το μεσημέρι, ο κ. Λυκέτσος θα μιλήσει στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σχετικά με τις ιατρικές εξελίξεις και την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τη νόσο Αλτσχάιμερ και τις άλλες άνοιες, ενώ την επόμενη ημέρα, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα «Κ. Κατσάρη» του μεγάρου της Ε.Η.Μ., θα μιλήσει με θέμα «Άνοια-Αλτσχάιμερ: Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τη διανοητική υγεία μας, ενώ μεγαλώνουμε».

Ο Κ. Λυκέτσος, το 2006, έλαβε το βραβείο William S. Proxmire ως εξέχουσα ηγετική µορφή στον αγώνα κατά του Αλτσχάιµερ, ενώ από το 2001 έως και σήμερα, το όνοµά του περιλαμβάνεται κάθε χρόνο στον επίσηµο κατάλογο των κορυφαίων ιατρών της Αµερικής (America’s Top Doctors).

Υπήρξε ο ιδρυτής της Νευροψυχιατρικής Υπηρεσίας του Johns Hopkins, της οποίας ηγήθηκε ως διευθυντής για πάνω από µια δεκαετία. Ανέπτυξε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα προγράµµατα Aκαδηµαϊκής Νευροψυχιατρικής στις ΗΠΑ µε εξειδίκευση στην άνοια και την τραυματική εγκεφαλική βλάβη.

Το έργο του έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί με τα μεγαλύτερα διεθνή βραβεία του επιστημονικού κλάδου του, όπως το Βραβείο Γηριατρικής Έρευνας το 2018 από την Αμερικανική Ακαδημία των Ψυχιάτρων, το JackWeinberg Award στη Γηριατρική Ψυχιατρική από την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση το 2016, το Βραβείο Επιφανών Επιστηµόνων της Αµερικανικής Ένωσης Γηριατρικής Ψυχιατρικής το 2012.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter