Με ενάμιση μήνα καθυστέρηση

Την κήρυξη της τοπικής κοινότητας Κρυοπηγής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Σκουρλέτης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή τη Δευτέρα, ενώ χθες απεστάλη και η απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, με το χρονικό διάστημα να ορίζεται από την ημέρα έναρξης του κατολισθητικού φαινομένου, στις 27 Μαρτίου, έως και τις 27 Ιουλίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα και να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τις αποζημιώσεις, που δικαιούνται να λάβουν οι κάτοικοι.
Ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε για το φαινόμενο τόσο από τον προϊστάμενο της περιφερειακής μονάδας του ΙΓΜΕ Ευάγγελο Νικολάου όσο και από τον δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη και τους κατοίκους της Κρυοπηγής. Ολοι τους μίλησαν για ένα πρωτοφανές φαινόμενο, ενώ ο κ. Μπαΐλης έθεσε υπόψη του υπουργού και τα γενικότερα προβλήματα, που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον δήμο Πρέβεζας, με την εκτίμηση του κόστους αποκατάστασης να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Σε χθεσινή συνάντηση του κ. Σκουρλέτη με τον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου και τους δημάρχους Ζηρού Νικόλαο Καλαντζή και Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη, τέθηκε και το αίτημα για το διαδημοτικό έργο ύδρευσης παραλιακών οικισμών των δήμων Πρέβεζας και Πάργας (από τις πηγές Χόχλας) για το οποίο ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να προχωρήσει με την υποβολή της απαιτούμενης μελέτης από πλευράς των δύο δήμων. «Περιμένουμε να κατατεθεί η συγκεκριμένη πρόταση εκ μέρους των δύο δήμων. Θεωρώ ότι η πρόσκληση, που έχουμε βγάλει πριν από λίγες μέρες, καλύπτει απόλυτα τη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου. Βεβαίως, πρέπει να κατατεθεί και η αντίστοιχη μελέτη, η οποία πρέπει να απόλυτα τεκμηριωμένη», τόνισε.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter