Απαραίτητο εφόδιο και όχι πολυτέλεια

Απαραίτητο εφόδιο και όχι πολυτέλεια
Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα, που προέκυψε από την εκδήλωση με θέμα «Επίσημη εκκίνηση της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόλησης», που διοργάνωσε χθες η περιφέρεια Ηπείρου υπό την αιγίδα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πρώτη επίσημη δράση της Εθνικής Συμμαχίας αποτελεί ένα πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης από την Google, μέσω της πρωτοβουλίας της «Grow Greek Tourism Online», το οποίο έχει στόχο να ενισχυθούν οι ψηφιακές δεξιότητες τοπικών επιχειρηματιών της Ηπείρου, ώστε μεταξύ άλλων, να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στην περιοχή.

Στην εκτίμηση ότι η διαδικτυακή παρουσία των τουριστικών επιχειρήσεων θα πολλαπλασιάσει αυτόματα το τουριστικό ρεύμα, προχώρησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη

«Όλο το προηγούμενο διάστημα εργαστήκαμε εντατικά για να καλύψουμε το χαμένο χρόνο για την Ήπειρο. Γιατί, η περιφέρεια Ηπείρου έχει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία ποτέ δε συνδυάστηκαν σε ένα βιώσιμο, αναπτυξιακό μοντέλο. Είδαμε ότι, μετά και την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων και τη βελτίωση της προσβασιμότητας, έχει καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση του τουριστικού κύματος προς την Ήπειρο. Στο επίκεντρο της προσπάθειας βρίσκεται η ανάγκη της λειτουργικής διασύνδεσης      των μοναδικών μνημείων, του πολιτισμού, της πρωτογενούς παραγωγής και του σπάνιου ανάγλυφου της περιοχής, ώστε όλα τα παραπάνω να αποτελέσουν τα βασικά χαρακτηριστικά της τοπικής, τουριστικής ταυτότητας της Ηπείρου. Και με μια πλήρη τουριστική ταυτότητα, να γεφυρώσουμε τις αποστάσεις. Να κάνουμε την Ήπειρο δημοφιλή τουριστικό προορισμό διεθνώς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τη δέσμευση ότι η περιφέρεια Ηπείρου θα είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια, ανέλαβε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γoργόλης, ενώ ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργος Μαρκοπουλιώτης τόνισε στον χαιρετισμό του πως οι ψηφιακές δεξιότητες δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ένα απαραίτητο εφόδιο και οι νικητές του ψηφιακού μετασχηματισμού θα είναι αυτοί, που θα κερδίσουν το στοίχημα της επόμενης ημέρας.

 

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Η εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες και τα σχετικά εργαλεία, που προσφέρει δωρεάν η Google τόσο σε νέους, φοιτητές όσο και σε επαγγελματίες του τουρισμού, θα γίνει με τη βοήθεια ειδικών εισηγητών της Google, των Online Advisors, οι οποίοι έχουν λάβει ειδική, εκτενή εκπαίδευση από την Google και επαγγελματίες του κλάδου του μάρκετινγκ και του τουρισμού, πάνω σε διαδικτυακά εργαλεία για τον τουρισμό.

Ήδη, δύο Online Advisors (εξειδικευμένοι σύμβουλοι), οι οποίοι κατάγονται από την Ήπειρο, έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή και κατά το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούν δωρεάν εξατομικευμένες συναντήσεις, αλλά και ομαδικά σεμινάρια για τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού κλάδου. Οι εκπαιδεύσεις θα επικεντρώνονται σε θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων καθώς και στο πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να εφαρμόσουν στην πράξη τις δεξιότητες αυτές, προκειμένου να δείξουν στον κόσμο και τους δυνητικούς ταξιδιώτες τι μπορούν να προσφέρουν η περιοχή και οι επιχειρήσεις, ακόμη και σε περιόδους εκτός της αυστηρά τουριστικής σεζόν.

«Εστιάζουμε τις ενέργειές μας στην υποστήριξη των επιχειρηματιών της Ηπείρου, προσφέροντας τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου για την προσέλκυση επισκεπτών όλο τον χρόνο», υπογράμμισε η διευθύντρια Marketing της Google στην Ελλάδα Μαρία Φουντά, κάνοντας γνωστό πως το πρώτο ομαδικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο της περιφέρειας στις 27 Ιουνίου, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια σεμινάρια και σε άλλες πόλεις της Ηπείρου.

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρήστος Κοκκάλας, που παρουσίασε το πιλοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. «Ψηφιακή Ευκαιρία», και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιων Οργανώσεων του υπουργείου Νίκος Μιχαλόπουλος με θέμα «Προλεγόμενα Μανιφέστου Ψηφιακής Δημόσιας Διοίκησης».

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter