«Υπενθύμιση» για ελεύθερες παραλίες

«Υπενθύμιση» για ελεύθερες παραλίες
Όπως επισημαίνει ο κ. Οικονόμου, σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, όλες οι παραλίες και οι αιγιαλοί είναι κοινόχρηστα αγαθά και ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, κατά χρήση δε σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα της ακώλυτης πρόσβασης προς αυτές και της ανεμπόδιστης χρήσης τους.

Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε περίφραξη της παραλίας, όπως επίσης και η καθολική μίσθωσή της για ξαπλώστρες και ομπρέλες, που εκμεταλλεύονται οι μισθωτές.

Το έγγραφο απευθύνεται προς τους δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ηγουμενίτσας, όπως επίσης στις Αστυνομικές Διευθύνσεις και τις Κτηματικές Υπηρεσίες Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, προκειμένου, με τακτικές αυτοψίες που θα διενεργούν, να ελέγχουν την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας.

Οι παραθαλάσσιοι δήμοι της χώρας, που είναι αρμόδιοι για τη μίσθωση των παραλιών, είναι και υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη του συνταγματικά κατοχυρωμένου κοινόχρηστου χαρακτήρα τους, που πρέπει να προστατεύεται ως υπέρτερο όλων αγαθό, όπως επισημαίνει ο κ. Οικονόμου.

Προσθέτει δε, ότι οι δήμοι και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις, καθώς και οι κατά τόπους Κτηματικές υπηρεσίες του δημοσίου, είναι υπεύθυνοι για τη σωστή εφαρμογή του νόμου και την προστασία του δημόσιου αυτού αγαθού, προς όφελος πρώτιστα του συνόλου των πολιτών.

 

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter