Κίνδυνος αποδυνάμωσης των αστυνομικών τμημάτων

Κίνδυνος αποδυνάμωσης των αστυνομικών τμημάτων
Μετά την ερώτηση, που κατέθεσε αρχικά ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, με βάση την ανακοίνωση-διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, ακολούθησαν άλλες δύο ερωτήσεις.

Αν και η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν έχει βουλευτή στην Ήπειρο, το θέμα ανέλαβαν να αναδείξουν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Όπως αναφέρουν, η μεταφορά 20 οργανικών θέσεων από τα Γιάννενα, επτά από την Άρτα και τεσσάρων από Πρέβεζα και Θεσπρωτία, θα έχει ως συνέπεια την αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων των παραπάνω περιοχών και ιδιαίτερα των Ιωαννίνων.

«Επειδή είναι φανερό ότι απουσιάζει ένας συνολικός σχεδιασμός, αφού αποδυναμώνονται αντί να ενισχύονται οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής και επειδή τοπικοί φορείς της περιφέρειας Ηπείρου ανησυχούν για τον ορατό κίνδυνο αποδυνάμωσης των αστυνομικών τμημάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια ασφάλεια», ο υπουργός καλείται να δώσει διευκρινίσεις για τη στελέχωση του νέου Αστυνομικού Τμήματος, καθώς και αν είναι στις προθέσεις του να ενισχύει με αστυνομικό προσωπικό τα αστυνομικά τμήματα της Ηπείρου.

Να μη μειωθεί η αστυνομική δύναμη της Θεσπρωτίας, λόγω των αναγκών αστυνόμευσης της Ιόνιας Οδού, ζητά ο Βασίλης Γιόγιακας στην ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας υπογραμμίζει ότι η ενδεχόμενη αφαίρεση πέντε οργανικών θέσεων από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, με σκοπό τη στελέχωση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ιόνιας Οδού, θα αποδυναμώσει την αστυνόμευση ενός νομού με υψηλή διασυνοριακή εγκληματικότητα και αυξημένη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter