Εξελίξεις και νέες θεραπείες

Εξελίξεις και νέες θεραπείες
Η διοργάνωση γίνεται από το Ινστιτούτο Εσωτερικής Παθολογίας και Ηπατο-Γαστρεντερολογίας (ΙνΕΠΗΓ), με πρόεδρο και διοργανωτή τον διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αναπληρωτή καθηγητή Γαστρεντερολογίας Δημήτριο Χριστοδούλου.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το Σάββατο, στις 9 το πρωί, και, όπως και η ημερίδα φλεγμονωδών νοσημάτων του εντέρου, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, έτσι και η ηπατολογική ημερίδα αποτελεί μια αξιόλογη εκπαιδευτική προσπάθεια, με στόχο την επιμόρφωση των ιατρών της ευρύτερης περιοχής στις σύγχρονες επιστημονικές και κλινικές εξελίξεις στο αντικείμενο των νοσημάτων του ήπατος. Τα νοσήματα αυτά, όπως είναι οι ιογενείς ηπατίτιδες, χαρακτηρίζονται ως «σιωπηλή νόσος» λόγω της ασυμπτωματικής τους φύσης. Ωστόσο, αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Για τα νοσήματα αυτά έχουν ανακύψει σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις και νέες αποτελεσματικές θεραπείες. Η Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων και παρέχει όλες τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από την περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας, εξειδικευμένοι στους σημαντικούς αυτούς τομείς, θα παρουσιάσουν τα νεότερα στοιχεία, με απλό και κατανοητό τρόπο και με κλινική κατεύθυνση, ώστε να ενισχύσουν το επιστημονικό υπόβαθρο και τις ικανότητες επί του ασθενή στους γιατρούς της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Οι εγγραφές στην Ημερίδα, είναι δωρεάν και υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν online, μέσω της ιστοσελίδας conferre.gr. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο οργανωτικό συντονιστικό γραφείο «Συνεδριακή ΑΕ/ Conferre SA ( Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, Περιοχή Μάρες) και στο τηλέφωνο 2651068610.

 

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter