Μνημόνιο για την πολιτιστική διαδρομή

Μνημόνιο για την πολιτιστική διαδρομή
Το Συμβούλιο Φορέων συστάθηκε από τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, με σκοπό να συνεπικουρεί το έργο της Πολιτιστικής Διαδρομής Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου, που υλοποιείται με πόρους του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2019. Εκτός της περιφέρειας, συμμετέχουν οι δήμοι, το πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, τα Επιμελητήρια, το Σωματείο Διάζωμα και άλλοι φορείς.

Η «Πολιτιστική Διαδρομή» της Ηπείρου, είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης, με επίκεντρο τα μνημεία, και περιλαμβάνει τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, πέντε αρχαιολογικούς χώρους, Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων, οχτώ αρχαίους χώρους θέασης, 344 χιλιόμετρα διαδρομής και 2.300 χρόνια ιστορίας.

Στο μεταξύ, πριν λίγες ημέρες ανέβηκε στο διαδίκτυο και η νέα ιστοσελίδα της Πολιτιστικής Διαδρομής, στη διεύθυνση http://www.ancienttheaters.com/.

Η δημιουργία της ιστοσελίδας, η οποία  είναι σε διαδικασία δυναμικής ανάπτυξης, αποτελεί τον συλλογικό καρπό της συνεργασίας της Clio Muse με το Σωματείο «Διάζωμα», την αρχαιολογική κοινότητα και την Ήπειρος Α.Ε., και έγινε με χορηγία της «Νέα Οδός Α.Ε.».

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter