3,5 εκ. ευρώ για την οδική πρόσβαση προς τον ιερό χώρο Σουλίου

Την υλοποίηση του έργου αναλαμβάνει η θεσπρωτική εταιρία ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε., που μειοδότησε στον ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό.

Στη χθεσινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε αναδόχους και για άλλα δύο έργα της Π.Ε. Θεσπρωτίας, την Ελιγμός Α.Ε. για την αποκατάσταση ζημιών τμήματος επαρχιακής οδού Κεφαλοχώρι-Μηλέα (74.350 ευρώ) και την Παναγιώτα Νάστου για την αποκατάσταση Ιερού Ναού Ταξιαρχών της Τ.Κ. Πετουσίου Σουλίου (85.000 ευρώ).

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Συνεχίζονται από την περιφέρεια Ηπείρου τα έργα αποκατάστασης των μεγάλων ζημιών, που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ιωαννίνων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων μηνών.

Από την Οικονομική Επιτροπή αναδείχθηκαν χθες ανάδοχοι η RVR Κατασκευαστική ΕΠΕ για την αποκατάσταση επαρχιακής οδού από Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων προς Κρυόβρυση (150.000 ευρώ), η Σ.&Γ. Αλεξίου Ο.Ε. για την άμεση αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων επί της επαρχιακής οδού Κήπων – Νεγάδων (247.000 ευρώ), η Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε. για την άμεση αποκατάσταση ζημιών επαρχιακής οδού Δερβίζιανα- Σμυρτιά- Έλαφος- Βάρδα (100.000 ευρώ), η Πανηπειρωτική Α.Τ.Ε. για την άμεση αποκατάσταση ζημιών επαρχιακής οδού Έλαφος –Άρδοση –Μουκοβίνα (130.000 ευρώ), η Σεβαστή Ράπτη για την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στις Τ.Κ Πετροβουνίου και Ποτιστικών και Βαπτιστής λόγω κατολισθήσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα (101.680 ευρώ) και ο Αθανάσιος Μηλιώνης για την αποκατάσταση δικτύου ύδρευσης και σύνδεση με κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στο Δ.Δ. Πραμάντων (74.400 ευρώ).

Επίσης, δημοπρατήθηκαν η αποκατάσταση οδού Περίβλεπτος -Δίκορφο έως το σημείο στάσης πυροσβεστικού οχήματος περιοχής (300.000 ευρώ), η αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Ελεύθερο –Παλαιοσέλι –Δίστρατο» (100.000 ευρώ) και η διευθέτηση ομβρίων στη θέση «Λόκοβα» της επαρχιακής οδού προς Λιγκιάδες (18.000 ευρώ).

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, ακόμη, τη δημοπράτηση της αποκατάστασης του Ιερού Μνημείου Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαμνελίου (150.000 ευρώ), καθώς και τη διάθεση 24.800 ευρώ για την προμήθεια ασφάλτου, προκειμένου να αποκατασταθεί ο περιβάλλον χώρος του πρώην Εθνικού Αθλητικού Ναυτικού Κέντρου Ιωαννίνων.

 

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ

Νέα οδικά, αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα δρομολογούνται στην περιφερειακή ενότητα Άρτας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τα πρακτικά των διαγωνισμών και τη δημοπράτησή τους.

Ανάδοχοι αναδείχθηκαν η Βασίλειος Θωμάς και ΣΙΑ Ο.Ε. για τη συντήρηση Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας (150.000 ευρώ), η Προμηθέας ΑΤΕΒΕ για την προστασία πρανών της κοίτης του ποταμού Αράχθου από πλημμυρικά φαινόμενα στις θέσεις όδευσης της Ε.Ο. Φτέρη – Βαθύκαμπος – Κρυονέρι (120.000 ευρώ), ο Αναστάσιος Τάσιος για την αποκατάσταση λειτουργικότητας των αρδευτικών διώρυγων Δ21 (60.000 ευρώ) και ΒΔ21- Κεντρικό Κιρκιζατών του ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου (110.000 ευρώ), ο Λάμπρος Γεωργούλας για την αποκατάσταση δρόμων παραπλεύρως αποστραγγιστικών τάφρων περιοχής ΤΟΕΒ Λούρου (70.000 ευρώ), ο Γεώργιος Μπαζούκης για τον καθαρισμό κοίτης χειμάρρων περιοχής δήμου Ν. Σκουφά (50.000 ευρώ) και για τη συντήρηση -βελτίωση ορεινού επαρχιακού δικτύου (62.000 ευρώ) και ο Παναγιώτης Κάτερος για την αποκατάσταση επαρχιακής οδού Ρετσιανά–Καστανιά–Στρογγυλόκαμπος (250.000 ευρώ).

Ανάδοχοι αναδείχτηκαν επίσης η Αναστασία Μπαμπόλη για την παροχή υπηρεσιών για τη συλλογή και καταγραφή στοιχείων του μνημείου Ιμαρέτ Άρτας (24.800 ευρώ) και η Δήμητρα Νάστου για τη βελτίωση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κομποτίου (10.000 ευρώ.

Τα έργα, που δημοπρατούνται, είναι η συνέχιση ασφαλτόστρωσης του επαρχιακού δρόμου Γέφυρα Κονδύλη -Πετράλωνα Τετράκωμο (100.000 ευρώ), η βελτίωση προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες (50.000 ευρώ) και η διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης στο Κορφοβούνι (25.000 ευρώ), καθώς και η προμήθεια και παράδοση επί τόπου σιδηρών υλικών επικάλυψης στεγάστρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Περδικοράχης (11.000 ευρώ).

 

ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δημοπρατήσεις έργων ενέκρινε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή και στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας. Πρόκειται για την αποκατάσταση οδών Θεσπρωτικού –Ριζοβουνίου -Παππαδατών –Μελιανών -διαστάυρωση με επαρχιακή οδό και Πολυσταφύλλου –Νικολιτσίου –Άσσου -Θεσπρωτικού (προϋπολογισμού 130.000 ευρώ), τη συντήρηση, σήμανση, αποκατάσταση ζημιών και βελτίωση επικινδύνων θέσεων Ε.Ο.19, οδού Αβάσσου -Άνω ΡάχηςΔεσποτικών, 8ης και 10ης επαρχιακών οδών, καθώς και την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, στηθαίων ασφαλείας και διαγράμμιση επικινδύνων θέσεων του οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας (344.000 ευρώ), τον ηλεκτροφωτισμό στις διασταυρώσεις οδού Θεσπρωτικού -Παππαδατών με την 13η επαρχιακή οδό και με την περιφερειακή οδό Ριζοβουνίου και τη βελτίωση δικτύου ηλεκτροφωτισμού της 2ης και της 10ης επαρχιακών οδών (86.000 ευρώ) και την ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού Π.Ε. Πρέβεζας (30.243,90 ευρώ).

Επίσης αναδείχτηκε ανάδοχος ο Περικλής Ζώτος για την επισκευή κτιρίου στέγασης χορωδίας Πρέβεζας (8.000 ευρώ) και για την επισκευή -συντήρηση κλειστού γυμναστηρίου Πρέβεζας (8.000 ευρώ), ενώ εγκρίθηκε η διάθεσης πίστωσης 74.300 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων Καναλακίου, καθώς και στις περιοχές Άνω Σκαφιδωτή και Τσεκούρι δήμου Πάργας.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter