«Στον αέρα» οι μελέτες για το πρώην ΞΕΝΙΑ Άρτας

«Στον αέρα» οι μελέτες για το πρώην ΞΕΝΙΑ Άρτας
Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης είναι 1 εκ. ευρώ και μέσω αυτής προβλέπεται η πλήρης αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη αποκατάστασης του υφιστάμενου παλαιού κτιρίου, ώστε να καταστεί κατάλληλο για τις προβλεπόμενες από τον δήμο χρήσεις, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του κτιρίου.

Το τεύχος δημοπράτησης μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στην ενότητα «ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ» στην ιστοσελίδα του δήμου Αρταίων www.arta.gr.

Η αξιοποίηση του πρώην ΞΕΝΙΑ Άρτας, μέσα στο Κάστρο, έχει ενταχθεί μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ και πίστωση 2,5 εκ. ευρώ. Οι βασικοί άξονες της πρότασης περιλαμβάνουν την αξιοποίηση με τη δημιουργία καφέ- εστιατορίου στο ισόγειο, ώστε να αποτελέσει χώρο συνάθροισης, τη δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τη μετεγκατάσταση –λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου, την κατασκευή αμφιθεατρικής σκηνής υψηλής ακουστικής για μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο.

Η αρχική πρόταση του δήμου Αρταίων αφορούσε τη δημιουργία ξενοδοχείου στον χώρο, ωστόσο δεν εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter