Ένα εργαλείο για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Ένα εργαλείο για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος
Η είσοδος βρίσκεται στην πλαϊνή πλευρά του διοικητηρίου, επί της οδού Πυρσινέλλα, και το γραφείο έχει διαμορφωθεί κατά τρόπο, που να μπορούν να γίνονται επαφές, συναντήσεις και συσκέψεις των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό, αλλά και να υποδέχεται επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να εφοδιάζονται με ενημερωτικό υλικό, αλλά και να λαμβάνουν πληροφορίες για τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος ολόκληρης της Ηπείρου. Το γραφείο λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και στελεχώνεται από σπουδαστές του τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το (0030) 2651041100 και το e-mail το This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

«Θεωρούμε ότι, με τη λειτουργία του γραφείου, θα προσθέσουμε ένα ακόμη λιθαράκι στην εξωστρέφεια της περιοχής, καθώς και στην καλύτερη οργάνωση του τουριστικού προϊόντος», ανέφερε ο γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, ο οποίος στάθηκε στον ρόλο, που μπορεί να διαδραματίσει, σε μια περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, παρουσιάζει αύξηση 21% στους ξένους επισκέπτες και 19% στις διανυκτερεύσεις σε σχέση με το 2016. Ο κ. Σιούτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την περιφερειακή αρχή και τον περιφερειάρχη για την παραχώρηση του χώρου, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για τη στελέχωσή του και όλες τις εταιρείες που συνέβαλαν στη διαμόρφωσή του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθανάσιος Τζάνος, ο οποίος τόνισε ότι αυτός ο χώρος θα βοηθήσει να γίνει περισσότερο γνωστός ο ορεινός όγκος της Ηπείρου. «Αν και χρόνια τώρα αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, πλέον έχει αρχίσει και γίνεται γνωστός και λόγω του τρόπου διασύνδεσής του με τον υπόλοιπο κόσμο και με αυτά που έχουμε προσφέρει, είτε αυτό έχει να κάνει με το φυσικό κάλλος, είτε με τις παροχές στο ξενοδοχειακό κομμάτι, είτε με τις δραστηριότητες. Ο χώρος αυτός θα βοηθήσει πάρα πολύ, υπάρχει υλικό και για τον απλό τουρίστα που θέλει να ενημερωθεί, και για τους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα βοηθηθούν σε ό,τι άλλο χρειάζονται είτε έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε τη δημιουργία του Γραφείου η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου Ελένη Παγκρατίου, λέγοντας πως είναι ένα από τα εργαλεία, που μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος. «Στο Ζαγόρι, όπως και σε άλλα σημεία της Ηπείρου, αγωνιζόμαστε πάρα πολύ για την καλή ποιότητα και για την αύξηση του τουριστικού προϊόντος. Το άνοιγμα των συνεργασιών με όλους τους φορείς του τουρισμού τοπικά, θα μας δώσει μια καινούρια ώθηση, γιατί το Ζαγόρι αρχίζει και γίνεται προορισμός. Από την ώρα που έγινε μέρος του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου, έχει μπει ως προορισμός στο διεθνές κοινό και έχουμε όλο και περισσότερους ξένους επισκέπτες, που σημαίνει ότι κι εμείς χρειάζεται να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθούμε σε αυτόν τον σημαντικό ρόλο», σημείωσε.

Για ένα αρκετά καλό βήμα έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Δασκαλόπουλος, σημειώνοντας, ωστόσο, πως χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια και να μη λέγονται μεγάλες κουβέντες. «Ούτε διθυράμβους πρέπει να κάνουμε για ό,τι πετυχαίνουμε, ούτε και μηδενισμό. Να είμαστε κοντά στην αλήθεια και στην πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι ανακοινώσεις, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις πτήσεις, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, ώστε ο κόσμος να νομίζει ότι θα γίνουν όλα απ’ τη μια μέρα στην άλλη. «Και βέβαια, η περιφέρεια και ο δήμος θα πρέπει να σκύψουν με περισσότερη προσοχή και να ακούν τους επαγγελματίες του χώρου, ώστε να μην πηγαίνουμε απλώς για να κάνουμε πολιτική», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Αδάμος Δότσιος, υπεύθυνος μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και υπεύθυνος τους ChefsClubΕλλάδας, ευχαρίστησε όλους όσοι δούλεψαν να στηθεί το Γραφείο, εκφράζοντας την εκτίμηση πως θα είναι προς όφελος όλων. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να ανέβει και κομμάτι της γαστρονομίας, προτείνοντας τη διοργάνωση σεμιναρίων και θέτοντας εαυτόν στη διάθεση των ξενοδόχων. «Μπορούμε να βοηθήσουμε να ανεβάσουμε ένα σκαλί παραπάνω το επίπεδο της γαστρονομίας, με τοπικά προϊόντα και με τα παραδοσιακά παρασκευάσματα, που δεν είναι λίγα. Αν τα αναπτύξουμε σωστά, θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα», κατέληξε.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter