Οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη

Οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη
Σημειώνοντας ότι κάποιες από τις εξαγγελίες, όπως αυτές που αφορούν τη μείωση των εισφορών και φορολογικών συντελεστών, θα πρέπει να επεκταθούν, ο κ. Μήτσης αναφέρθηκε και στις προτάσεις, που διατυπώνει προς την πολιτική ηγεσία της χώρας η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η συνέλευση της οποίας συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη. Στις προτάσεις της ΚΕΕΕ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της χώρας, με πρώτη μεταρρύθμιση τη φορολογική. Η ΚΕΕΕ προτείνει, ακόμα, την υιοθέτηση ενιαίου συντελεστή φορολόγησης («flat tax rate») (της τάξης του 20%-25%), που θα εφαρμόζεται στο σύνολο των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων ανεξάρτητα από την πηγή τους και επί των πραγματικών εισοδημάτων, τη μείωση του φόρου μερισμάτων, τη μείωση συντελεστή φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων από 29% σε 20% και σταδιακά έως 15%, τη μείωση του υπάρχοντος κανονικού συντελεστή ΦΠΑ (24%) σε 20% και σταδιακή περαιτέρω μείωσή του έως 15%, κτλ.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας ικανοποιεί πλήρως με τις εξαγγελίες του ο πρωθυπουργός. Μας ικανοποιεί εν μέρει και υπό τις προϋποθέσεις ότι αυτό που είπε, θα γίνει πράξη», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Γιατί, δυστυχώς, από τους πολιτικούς μας ακούμε τα πάντα, αλλά η πράξη λέει άλλα. Περιμένουμε να δούμε πράξεις».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μήτσης τόνισε πως το κυβερνητικό αφήγημα για την ανάπτυξη της οικονομίας, δεν έχει αγγίξει ακόμα την αγορά και την πραγματική οικονομία. «Είναι γεγονός ότι στα χαρτιά η οικονομία πάει καλύτερα. Αυτό, όμως, δεν ήλθε ακόμα στην πραγματική οικονομία και στην κάθε επιχείρηση, που εξακολουθεί να βάλλεται πανταχόθεν», σημείωσε.

 

ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μήτσης, ωστόσο, δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι μόνο έξι επιχειρήσεις-μέλη του εξέφρασαν ενδιαφέρον να φιλοξενηθούν στο περίπτερο του Επιμελητηρίου. Ο πρόεδρος τόνισε ότι θα εξετάσει στο επόμενο διάστημα τους λόγους για τους οποίους οι γιαννιώτες επιχειρηματίες αρνούνται μια δωρεάν παροχή του Επιμελητηρίου, προκειμένου, κατόπιν προτάσεών τους, η επόμενη συμμετοχή στη ΔΕΘ να προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Παράλληλα, ο κ. Μήτσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και για το γεγονός ότι οι τοπικοί άρχοντες και πολιτικοί της περιοχής μας, αγνόησαν την παρουσία του Επιμελητηρίου στη ΔΕΘ.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter