45 «κυρίες» από σήμερα στην Ήπειρο

45 «κυρίες» από σήμερα στην Ήπειρο
Το Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ είναι μια FIVA A’ εκδήλωση, που οργανώνεται σε ετήσια βάση από την ίδρυση της λέσχης, πριν από 46 χρόνια, με συμμετοχές από όλον τον κόσμο. 45 πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα λαμβάνουν μέρος φέτος, με το παλαιότερο να είναι του 1953 και το νεότερο του 1987, καθώς και δύο «Young timers» εκτός συναγωνισμού.

Το ράλλυ θα λάβει εκκίνηση σήμερα το απόγευμα από την Πρέβεζα και τα οχήματα θα κατευθυνθούν προς τα Γιάννενα, μέσα από μια όμορφη διαδρομή, που θα τους περάσει από την Αρχαία Νικόπολη και τη Φιλιππιάδα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν ως βάση τα Γιάννενα μέχρι την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, όταν θα ολοκληρωθεί και το αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης. Κατά τη διάρκεια του ράλλυ, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαγευτικές διαδρομές, που θα συνδυάζουν την οδηγική απόλαυση με την περιήγηση των αξιοθέατων της περιοχής. Η διαδρομή της δεύτερης μέρας θα περάσει τα πληρώματα από την Αρίστη, τη Βίτσα, τον Βοϊδομάτη, την Κόνιτσα, το Μονοδένδρι, το Πάπιγκο και το φαράγγι του Βίκου. Την τρίτη μέρα η διαδρομή είναι εξίσου συναρπαστική: Ασπράγγελοι, Δολιανή, Κύποι, Λεπτοκαρυά, Μηλιωτάδες, Τσελέποβο και Φραγκάδες. Ο τερματισμός θα γίνει στα Γιάννενα.

Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και έχει πολλούς χορηγούς και υποστηρικτές όπως τους δήμους Πρέβεζας και Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Πρέβεζας κ.ά.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter