Έρχονται προσλήψεις στους δήμους

Έρχονται προσλήψεις στους δήμους
Ωστόσο, ο κ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε πως ο «Κλεισθένης Ι» αποτελεί πλέον νόμο του κράτους και πρέπει να εφαρμοστεί, σημειώνοντας ότι η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση, εκτός από τον εκλογικό νόμο, περιλαμβάνει και άλλα πολύ σημαντικά θέματα, όπως είναι η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους, με παράλληλη μεταφορά πρόσθετων πόρων και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, που θα πρέπει να προχωρήσουν με κοινή προσπάθεια και συνεργασία.

Στην πρώτη συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Χαρίτσης τόνισε στους αιρετούς ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρόσθεσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 8.500 εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας των δήμων. Προανήγγειλε ακόμη προσλήψεις εξειδικευμένου, επιστημονικού προσωπικού (118 θέσεις) σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους.

«Ενημερώσαμε, επίσης, τους δημάρχους ότι δρομολογείται τις επόμενες ημέρες η έκδοση της προκήρυξης για νέες θέσεις εργασίας επιστημονικού προσωπικού σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους, 118 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας, που θα καλύψουν τις ανάγκες αυτών των δήμων, που αντιμετωπίζουν πολύ ιδιαίτερες δυσκολίες. Δήμοι από το Αγαθονήσι μέχρι την Ιθάκη και νομίζουμε ότι είναι μία πρωτοβουλία πάρα πολλή σημαντική, την οποία φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα. Ήδη έχουμε ζητήσει από τους δήμους να μας καταθέσουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό, για να δούμε πώς σταδιακά -τώρα που η χώρα έχει περισσότερους βαθμούς ελευθερίας, καθόσον βγήκαμε από τα μνημόνια- θα αποκαταστήσουμε σταδιακά την εύρυθμη λειτουργία τους, με σταθερό, μόνιμο, εξειδικευμένο, επιστημονικό προσωπικό εκεί που χρειάζεται. Αυτή είναι μία από τις βασικές μας προτεραιότητες το επόμενο διάστημα», σημείωσε.

 

«ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ

Αναφερόμενος στο θέμα του ελλείμματος που υπάρχει στις δομές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, για τη φιλοξενία περισσότερων παιδιών, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων, με σημαντική αύξηση των κονδυλίων, και ενημέρωσε τους δημάρχους ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο επενδυτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» όλα τα ώριμα σχέδια που υπάρχουν στους δήμους, για να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών.

«Είχε αναπτυχθεί μία πολύ καλή συνεργασία και το προηγούμενο διάστημα με το υπουργείο, η οποία αποκρυσταλλώθηκε και στα προγράμματα «ΦιλόΔημος», τα οποία υλοποιούνται με πολύ γοργούς ρυθμούς. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε αυτά τα προγράμματα με στοχευμένο τρόπο, για να ικανοποιήσουμε ανάγκες, οι οποίες δεν καλύπτονται από άλλους χρηματοδοτικούς πόρους. Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα τις επόμενες ημέρες στην έκδοση νέας Πρόσκλησης από τον «ΦιλόΔημο» για τη χρηματοδότηση μελετών νέων δομών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Αυτό ήταν και ένα αίτημα των δήμων, το οποίο είναι δίκαιο, ανταποκρίνεται στις ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για ενίσχυση των δομών και θα το κάνουμε πράξη», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ακόμη να συγκροτηθεί μία μόνιμη ομάδα συνεργασίας με αντικείμενο την επεξεργασία όλων των θεμάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την άμεση εξεύρεση λύσεων.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter