«Φώτο-Γυάλινα Γιάννινα» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Φώτο-Γυάλινα Γιάννινα» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
Δέκα φωτογραφίες της καλλιτέχνιδας δίνουν μια άλλη διάσταση της πόλης των Ιωαννίνων, όπου η εικόνα της φωτογραφίας συγχέεται με τη ζωγραφική απόδοση.

«Η Βιργινία Χορμοβίτη δημιουργεί μια αφηγηματική ατμόσφαιρα από εικόνες εξαιρετικής απόδοσης, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, είναι προς τέρψη του θεατή και αποκαλύπτουν το εύρος του ταλέντου της. Ρεαλιστικές σκηνές αποτυπώνονται με επιδέξια ψευδαισθησιακή τεχνική, με την επικράτηση της οφθαλμαπάτης, για να χαρτογραφήσουν τις επιθυμίες του βλέμματος σε μοναδικές οπτικές εμπειρίες», αναφέρει για την έκθεση ιστορικός Τέχνης Αννίτα Πατσουράκη.

HΒιργινία Χορμοβίτη, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία, έχοντας παρουσιάσει έργο της σε 14 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει αντίστοιχα σε ομαδικές, καθώς και σε Φεστιβάλ και Μπιενάλε στην Ελλάδα και στην Αγγλία, Πορτογαλία, Κύπρο, Ισπανία. Tο 2011 βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο στον πανελλήνιο διαγωνισμό έγχρωμης φωτογραφίας με το έργο «Mater Natura».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (έως τις 15 Οκτωβρίου) και από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στη συνέχεια.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter  
FacebookTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest