Μια εκδρομή στα Τρίκαλα

Δεν θέλει και πολύ κάποιος για να το καταλάβει, αρκεί να έχει τη διάθεση να περπατήσει στους δρόμους και τι γειτονιές της, να δει τις γωνιές και τα αξιοθέατά της, να πιει έναν καφέ και να φάει σε ένα ταβερνάκι στα «Μανάβικα». Τι θα διαπιστώσει; Μια πόλη καθαρή από σκουπίδια με κτίρια όμορφα, όπου τα κάθε λογής γραμμένα με σπρέι συνθήματα είναι λιγοστά, με άφθονους πεζόδρομους, με πολλές εστίες πράσινου, με καθαρό το νερό του Ληθαίου ποταμού, που διασχίζει την πόλη και που τα ψάρια που κολυμπούν μέσα του δείχνουν να το απολαμβάνουν και με χαρακτηριστική την απουσία θορύβου. Το τελευταίο το εκτιμήσαμε, όταν καθίσαμε για φαγητό και μετά για καφέ. Τα Τρίκαλα είναι πράγματι ένας τόπος, που αξίζει να πάει κανείς για μια μονοήμερη εκδρομή. Θα περάσει πολύ καλά.

Π.Ζ.

Στο μυαλό του Ν. Γκόντα

Το ότι ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας δουλεύει τους συντρόφους του στην παράταξη και τη Νέα Δημοκρατία… ψιλό γαζί, είναι δεδομένο. Το ζήτημα, όμως, είναι αν το κάνει, για να σπάσει πλάκα ή έχει κάποια τακτική. Όσοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τα πολιτικά διαδραματιζόμενα, θα γνωρίζουν σαφώς ότι υπάρχει η εκκρεμότητα σε σχέση με το αν θέλει ή όχι να είναι ξανά υποψήφιος για τον δήμαρχο Ιωαννιτών. Απάντηση δεν έχει δώσει, πλην μιας ανακοίνωσης, που έλεγε ότι είναι νωρίς ακόμη και προέχουν τα ζητήματα της πόλης, ενώ στη συνέχεια «άδειασε» μεγαλοπρεπώς και τον Γιάννη Εμμανουηλίδη, ο οποίος εδώ και δυο εβδομάδες διαβεβαίωνε ότι επίκειται σύγκληση της παράταξης, όπου θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις, αλλά έμεινε και αυτός να περιμένει. Εμείς, πάντως, συγκλίνουμε πως κάποιο σχέδιο υπάρχει στο μυαλό του Ν. Γκόντα. Στις εκλογές του 2014 έβλεπε ότι υπάρχει πιθανότητα να τον «αδειάσουν» και έκανε προεκλογική συγκέντρωση μήνες πριν για να εδραιώσει την υποψηφιότητά του, ενώ τώρα βλέπει πιθανώς πως ο χρόνος είναι με το μέρος του και το καθυστερεί. Ο καιρός θα δείξει.

Α.Τ.

 

Μελαγχολία

Μπορεί οι φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν χθες σε διάφορα sites, και παρουσίαζαν τα σχέδια μιας μελέτης για την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης, να ήταν «μπαγιάτικες», καθώς έχουν δημοσιοποιθεί ξανά το 2017, ωστόσο, βλέποντάς τες, μας έπιασε μια μελαγχολία. Κι αυτό γιατί μας έκαναν να σκεφτούμε πώς θα μπορούσε να είναι η παραλίμνια περιοχή και πώς είναι η εικόνα της σήμερα. Με σπασμένα πλακάκια, ελλιπής ποδηλατόδρομους, απεριποίητα πάρκα και όλα τα στραβά κι ανάποδα. Σχέδια υπάρχουν, μεγαλεπήβολα οράματα επίσης, αλλά μέχρι να φτάσουμε να τα υλοποιήσουμε, καλό θα είναι να γίνει και κανένα λίφτινγκ, γιατί η εικόνα σήμερα είναι σε πολλά σημεία αποκαρδιωτική. Και η απομάκρυνση στεγάστρων και τραπεζοκαθισμάτων, που συζητιέται, μάλλον χειρότερη θα είναι σε αυτή τη φάση, γιατί θα βγάλει στη φόρα και άλλα αρνητικά και άσχημα, που κρύβονται σήμερα επιμελώς κάτω από το χαλί.

Α.Τ.

 

Ας το ψάξουν

Η δημοσιοποίηση μιας πρότασης για την παραλίμνια ανάπλαση, η οποία παρουσιάστηκε ως ανάθεση σε συγκεκριμένο γραφείο, μάλλον δεν είναι και τόσο αθώα. Θα θέλαμε να πιστέψουμε πως πρόκειται για παρανόηση κάποιου δημοσιογράφου, αλλά όταν παρουσιάζονται σχέδια με τόσες λεπτομέρειες, είναι προφανές πως από κάπου διοχετεύθηκαν. Και το μυαλό όλων πάει στο ότι κάποιοι είτε βρήκαν έναν εύκολο τρόπο να κάνουν ανέξοδη διαφήμιση, είτε θέλουν να ασκήσουν έμμεση πίεση στον δήμο για να εξασφαλίσουν το έργο. Όποιο και από τα δύο, όμως, κι αν συμβαίνει, καλό θα είναι η δημοτική αρχή να το ψάξει λίγο περισσότερο. Και ας απευθύνει και ένα ερώτημα στο μελετητικό γραφείο, με το οποίο έχει συνεργασία και σε άλλα επίπεδα. Γιατί, πληροφορούμαστε, πως το συγκεκριμένο γραφείο έχει εμπλακεί και στη διαδικασία για τη μετατροπή του ΚΕΠΑΒι σε δημαρχείο, που παρεμπιπτόντως αγνοείται η τύχη της.

Α.Τ.

 

 

Ο Σπίρτζης και τα νεύρα

«Το είχαμε ανακοινώσει ακριβώς έναν χρόνο πριν (22/10/2017), με τον υπουργό Υποδομών από την Ηγουμενίτσα. Η χρηματοδότηση της μελέτης του περιφερειακού δρόμου της Ηγουμενίτσας και η σύνδεσή της Εγνατίας με το Τελωνείο στο Μαυρομάτι, είναι πλέον γεγονός, ενταγμένη στο στρατηγικό Interreg Ελλάδα - Αλβανία από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης. Εμείς ότι λέμε το κάνουμε πράξη, υλοποιούμε έργα ετών βαλτωμένα και ξεχασμένα, αλλά τόσο κρίσιμα για την ανάπτυξη της χώρας.
Υγ: Χρήστος Σπίρτζης, ευχαριστούμε και σε διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να σου σπάμε τα νεύρα!». Αυτή την ανάρτηση έκανε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Και προφανώς συμπεραίνουμε πως οι γιαννιώτες βουλευτές δεν του σπάνε αρκετά τα νεύρα, γι’ αυτό και δεν εξασφαλίζεται χρηματοδότηση για τη συνέχιση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά.

Α.Τ.

Κυρία Διευθύντρια

Διάβασα, στις εφημερίδες, ότι ο κ. Σγουρίδης, πάλαι ποτέ «παιδί» του ΠΑΣΟΚ και τώρα βουλευτής των ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι: «Οι κρυφές (!) δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα». Έχουμε βέβαια, κατά καιρούς, ακούσει για «κρυφές δημοσκοπήσεις». Αλλά είναι θέμα απλής λογικής και εύλογη απορία: Γιατί αυτές οι περίφημες «κρυφές» δημοσκοπήσεις παραμένουν κρυφές και δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα, πολλώ δε μάλλον που εδώ και δύο χρόνια οι «φανερές», δείχνουν σαφές προβάδισμα, διπλών -τελευταία- μονάδων της Ν.Δ., για να γελάσει έτσι το πικραμένο χείλι του κάθε Συριζαίου;

Τι μας λέει ο άνθρωπος!

Γ.Γ.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter  
FacebookTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest