«Ζεστό» το θέμα της αναστήλωσης

«Ζεστό» το θέμα της αναστήλωσης
Ο κ. Σπίρτζης, κατά την υπογραφή της σύμβασης και την εγκατάσταση του αναδόχου για το έργο «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση, Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα», είχε δηλώσει πως «μετά το γεφύρι της Πλάκας, έχουμε πολλή δουλειά για να ξανακτίσουμε ένα γεφύρι, που δεν έπεσε το 2015, την πρώτη ημέρα της κυβέρνησης, αλλά που έπεσε πολλές δεκαετίες πριν. Είναι το γεφύρι του Κοράκου. Άρα, έχουμε πολλή δουλειά και για τη χώρα και την πολιτιστική της κληρονομιά, για τις ιστορικές μνήμες που έχουν όλα αυτά τα μνημεία».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο με δηλώσεις στήριξης προσωπικοτήτων από την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και του νυν προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, για την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου.

Εκτός του κ. Σπίρτζη, στην εκδήλωση θα μιλήσει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρτας Βάρβαρα Παπαδοπούλου με θέμα «Η ιστορία της Γέφυρας Κοράκου μέσα από το πέρασμα των αιώνων», ενώ προηγουμένως χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας Χρήστος Καπερώνης, εκ μέρους της Επιτροπής στήριξης για την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου, και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ήχους από την μπάντα της Κοιλάδας του Αχελώου με θέμα το γιοφύρι του Κοράκου, ενώ ο Σύλλογος Γυναικών «Λένω Μπότσαρη» και οι κάτοικοι της περιοχής θα προσφέρουν παραδοσιακά προϊόντα της Κοιλάδας του Αχελώου, με σκοπό να κάνουν γνωστά τοπικά προϊόντα και γεύσεις, που, με την ιδιαίτερη ταυτότητα και την εξαιρετική ποιότητά τους, εντοπίζουν και αναδεικνύουν τις παραδόσεις, την τοπική τεχνογνωσία και την ιστορία του τόπου.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Ομάδας του S&D στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα πραγματοποιηθεί δίπλα από τα απομεινάρια της Γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου.

 

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter