Μια γιορτή για τα πουλιά

Μια γιορτή για τα πουλιά
Φέτος γιορτάζεται η 25η επέτειος της «Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών», που αποτελεί την πρώτη δράση παγκόσμιας εμβέλειας, η οποία διοργανώθηκε από τη BirdLife International και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 9-10 Οκτωβρίου 1993 σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η εκδήλωση με θέμα «Γιορτή Πουλιών: Προστατεύουμε τα μεταναστευτικά πουλιά και τους βιοτόπους τους» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, από τις 10.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στον εκθεσιακό χώρο «Δημήτρης Χατζής».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδικά εργαστήρια (μάσκες πουλιών, μολυβοθήκες με θέμα τα πουλιά), θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικά παιχνίδια (η λίμνη επικεφαλής, διασχίζω τη Λίμνη), ενώ παράλληλα θα πραγματοποιείται παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια δίπλα στη λίμνη. Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με τη θεατρική παράσταση «Η δική μας Ντενεκεδούπολη» από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου γονέων του 8oυ Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, που επιμελήθηκε το θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική Συμπαιγνία» σε σκηνοθεσία Γιολάντας Καπέρδα. Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανέμεται πληροφοριακό υλικό του Φορέα.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter  
FacebookTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest