Ένας Γιαννιώτης στον ρόλο του «Caveman»

Ένας Γιαννιώτης στον ρόλο του «Caveman»
Ωστόσο, μαζί του είναι και ένας παλαιότερος Caveman, oΓεράσιμος Γεννατάς, που έχει αναλάβει να τον σκηνοθετήσει, μια δουλειά όμως λιγότερο δύσκολη από αυτή του ηθοποιού σε αυτήν την παράσταση, όπως ο ίδιος ομολογεί. Το «στοίχημα» για τον Χρήστο Χρήστου δεν είναι προφανώς η σύγκριση με τους σημαντικούς ηθοποιούς, που έχουν φέρει την θρυλική κωμωδία στα Γιάννενα, τον Γ. Γεννατά και τον Βλ. Κυριακίδη, αλλά να καταφέρει αυτό που ο σκηνοθέτης του προσδοκά από αυτόν: να βγάλει την αγωνιστικότητά του, τη γλυκύτητα του και την αγάπη του για τους ανθρώπους στη σκηνή. Σύμφωνα με τον έμπειρο Γ. Γεννατά, σε αυτό το έργο, ο κάθε ηθοποιός φέρει τον εαυτό του στη σκηνή, βγάζει στοιχεία της προσωπικότητάς του, οπότε κάθε παράσταση είναι διαφορετική.

Ο Cavemanείναι ένα έργο που έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, για τον τρόπο που παρουσιάζει την σχέση των δύο φύλων και τελικά την σχέση των ανθρώπων. «Σε πρώτο επίπεδο διαπραγματεύεται τη σχέση ανδρών και γυναικών, αλλά το έργο έχει να κάνει με αυτό που έρχεται συνεχώς μπροστά μας: τι θα πει να είναι κάποιος διαφορετικός. Το έργο έχει στοιχεία αυτού που λέμε καραμπινάτης κωμωδίας, αλλά αγαπάει τους ανθρώπους», σημείωσε ο κ. Γεννατάς.

Τόσο ο δημοφιλής ηθοποιός, όσο και η βοηθός σκηνοθέτη Μάρια Φλωράτου, εξήραν το ταλέντο του Χρ. Χρήστου, αλλά κυρίως την αγωνιστικότητα ενός ανθρώπου και μιας παρέας, που αγαπά την τέχνη και τον πολιτισμό και κατάφεραν να στήσουν το δικό τους θέατρο και να πορεύονται με κίνητρο την αγάπη τους για αυτή τη δουλειά. «Αυτό είναι κάτι σπάνιο και δείχνει την προσωπική δουλειά που έχει γίνει και τον κόπο», σημείωσε η κ. Φλωράτου.

Η παράσταση, που ανεβάζει το Θέατρο Έκφραση σε συμπαραγωγή με το «Mogul Theater», θα ανέβει για οκτώ βραδιές στα Γιάννενα, με προοπτική να «ταξιδέψει» και σε άλλες περιοχές. Σήμερα, τα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν, χάρη στη χορηγία του Θεάτρου Έκφραση.

Η διασκευή είναι της Αναστασίας Παπαστάθη, η μουσική του Σπύρου Γραμμένου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιάννη Κράβαρη, το βίντεο επιμελείται ο Κωστής Εμμανουηλίδης και τα γραφιστικά και την αφίσα ο Αντώνης Χρήστου.

Παραστάσεις θα δοθούν από Παρασκευή 9 έως Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και από Πέμπτη 15 μέχρι Κυριακή 18 Νοεμβρίου, με ώρα έναρξης στις 9.15 το βράδυ στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14). Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ το κανονικό και 8 ευρώ το μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών). Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2651554505 και 6907500710.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter