Μια δράση για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού

Μια δράση για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού
Tα μέλη του Συλλόγου και τα στελέχη του Κέντρου θα βρίσκονται σήμερα Τετάρτη στον Σταθμό Προστασίας Μάνας –Παιδιού –Εφήβου (Λουκή Ακρίτα 54), από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, με στόχο την ενημέρωση της εγκύου, της λεχωίδας και θηλάζουσας μητέρας για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκειά του, καθώς και για κατάλληλες τεχνικές για τη δημιουργία τράπεζας γάλακτος. Παράλληλα, θα αναδειχθεί ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και οι δυνατότητες που υπάρχουν για παροχή βοήθειας σχετικά με τον μητρικό θηλασμό στην κοινότητα.

Το σύνθημα για το 2018 είναι «Θηλασμός. Θεμέλιο Ζωής» και φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα για συλλογική και συντονισμένη δράση για την προώθηση του μητρικού θηλασμού σε όλο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού – World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε χρόνο την εβδομάδα 1 με 7 Νοεμβρίου, από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter