Από την Κρήτη μέχρι τα Γιάννενα

Από την Κρήτη μέχρι τα Γιάννενα
Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας και, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ανάμεσα στους έντεκα μέλη, δέκα άνδρες και μία γυναίκα, είναι και δύο κάτοικοι Ιωαννίνων, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται να είναι ο πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας, ενώ ως «υπαρχηγοί» του ενεργούσαν ένας άνδρας, που είχε «μίνι» παρασκευαστήριο αναβολικών στο Ηράκλειο Κρήτης, και ένας ιδιοκτήτης καφετέριας στον Κορυδαλλό, ο οποίος διέθετε τα σκευάσματα. Ωστόσο, και οι υπόλοιποι συλληφθέντες εμφανίζονται να έκαναν προώθηση των απαγορευμένων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία αναβολικών ουσιών, κάτι που δείχνει πως προφανώς υπήρχε αρκετή «πελατεία» και στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες είχαν ενταθεί σε εγκληματική οργάνωση, η οποία, έχοντας ως βασικά χαρακτηριστικά την ιεραρχική δομή, τους διακριτούς ρόλους και τη διαρκή δράση, ειδικευόταν στην κατ’ επάγγελμα παρασκευή, αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση παράνομων και απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία. Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν και εμπορεύονταν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες. Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο.

Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν, ο «αρχηγός» της οργάνωσης είχε αναλάβει την εισαγωγή από το εξωτερικό (Κίνα, Πολωνία) έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών, ενώ στη συνέχεια, σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, προέβαινε, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή.

Ακολούθως, με αυτά προμήθευε τα λοιπά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την περαιτέρω διακίνηση, εμπορία και χορήγησή τους στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Κρήτη και Γιάννενα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 141.639 αναβολικά (δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες), 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια (MDMA), 6.520 γραμμάρια καπνού, 6,2 γραμμάρια κάνναβης, αεροβόλο όπλο και δύο μαχαίρια, 13 φυσίγγια αερίου και 29 αβολίδοτα φυσίγγια, μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων, πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών, 19 κινητά τηλέφωνα, εννέα ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο

tablets, 155.499 ευρώ και 136 δολάρια ΗΠΑ, καθώς και πλήθος εγγράφων-ιδιόχειρων σημειώσεων.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter