Μειώσεις τελών σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

Η μείωση των τελών αφορά πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, τους ανέργους, τους απόρους και τα ΑμεΑ. Μάλιστα, φέτος, έχει αυξηθεί το ανώτατο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που απαιτείται για να δικαιούται κάποιος μειωμένα τέλη, ενώ, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονήσει η Οικονομική υπηρεσία, τα προβλεπόμενα έσοδα δε θα επηρεαστούν από τις μειώσεις τελών.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε όλους τους συνδημότες μας, ιδιαίτερα δε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Στηρίζουμε εμπράκτως τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Οι μειώσεις αυτές είναι απόρροια της καλής διαχείρισης, που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια στα οικονομικά του δήμου, αξιοποιώντας παράλληλα όλους τους χρηματοδοτικούς πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας και κάνοντας ιεράρχηση των προτεραιοτήτων μας, αλλά και των προβλημάτων που υπάρχουν. Κάνουμε ο, τι μπορούμε, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οι μειώσεις τελών επιφέρουν αύξηση των δημοτικών τελών στους υπόλοιπους συμπολίτες μας», ανέφερε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο δήμος στηρίζει εμπράκτως το «επιχειρείν», μειώνοντας 10% τα τέλη για τις επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο, ενώ απαλλάσσει από τέλη τα αρχοντικά της Άρτας, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών στην πόλη και συμβάλλουν στην ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Άρτας.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter