Σήμερα η κηδεία του Κ. Κατσίφα

Γονείς, συγγενείς και φίλοι υποδέχθηκαν τη σορό του 35χρονου, η οποία έφτασε τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, για να τον αποχαιρετήσουν και να θρηνήσουν τον πρόωρο χαμό του.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, με έξοδα του δήμου Δρόπολης, ο οποίος θα τοποθετήσει μικροφωνική κατά τη διάρκεια της κηδείας ,ενώ ο ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας θα απαγγείλει επικήδειο λόγο μαζί με ένα μοιρολόι που του ζήτησε η μάνα του Κωνσταντίνου.

Αλλεπάλληλες επικοινωνίες μεταξύ ελλήνων και αλβανών αστυνομικών και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο είναι σε εξέλιξη, καθώς η αλβανική πλευρά εκφράζει ανοικτά την ανησυχία της για το ενδεχόμενο επεισοδίων κατά τη διάρκεια της κηδείας του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλβανική πλευρά έχει εκπονήσει ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για θέματα τάξης, στο οποίο θα συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι πληροφορίες τους αναφέρουν ότι πάνω από 2.000 άτομα θα βρίσκονται στην κηδεία του 35χρονου, ενώ κομβικό είναι το σημείο του ελέγχου διαβατηρίων. Για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και μικροεντάσεις, συμφωνήθηκε και από τις δύο χώρες να αυξηθούν τα άτομα στον διαβατηριακό έλεγχο και να συμμετέχουν και ειδικές ομάδες ώστε να αποφευχθεί η μακροχρόνια αναμονή.

Η Κακαβιά θα είναι το σημείο, στο οποίο θα υπάρχουν αλβανοί και ελληνες αξιωματικοί οι οποίοι στην ουσία θα ανταλλάσσουν τις πληροφορίες τους, μεταξύ των αστυνομιών των δύο χωρών.

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας της αλβανικής αστυνομίας είναι και το γεγονός ότι ο ίδιος ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας θα βρίσκεται στην περιοχή, που θα γίνει η κηδεία του 35χρονου, για να δίνει συνεχώς εντολές για ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε ελέγχους των πούλμαν που θα μεταφέρουν Έλληνες για την κηδεία του 35χρονου και κυρίως οι έλεγχοι αυτοί θα γίνονται κατά τη διαδρομή μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η ελληνική πλευρά μέχρι στιγμής γνωρίζει ότι μεγάλο ποσοστό ατόμων θα κινηθούν κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα και την περιοχή της Αττικής.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter