Από τις 10 Δεκεμβρίου η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας

Από τις 10 Δεκεμβρίου η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας
Η διαδικασία θα διαρκέσει τρεις μήνες και θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαρτίου, με τη συμμετοχή των πολιτών είναι υποχρεωτική, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Τα ακίνητα, τα οποία δε θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Οι πολίτες καλούνται να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τίτλους κτήσης (συμβολαιογραφικές πράξεις, δικαστικές αποφάσεις, πιστοποιητικά μεταγραφής, έγγραφα χρησικτησίας, πιστοποιητικά κληρονομιάς), αστυνομική ταυτότητα, έγγραφο αποδεικτικό ΑΦΜ, όλα σε μορφή απλού φωτοαντίγραφου. Στη συνέχεια, θα κληθούν να εντοπίσουν το ακίνητό τους (τοπογραφικό διάγραμμα ή δωρεάν υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιων της “Ελληνικό Κτηματολόγιο” ή gps χειρός ή υπόδειξη στο Γραφείο Κτηματογράφησης), και ακολούθως να υποβάλουν τη δήλωση ιδιοκτησίας στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης ή ηλεκτρονικά.

Το ωράριο λειτουργίας του Γραφείου Κτηματογράφησης είναι Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, από 8τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, και κάθε Τετάρτη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Το Γραφείο Κτηματογράφησης στεγάζεται στη Ριζάρειο Πολιτεία, στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη 62 (Μονάδα Γ1, 1ος όροφος) και το τηλέφωνο για πληροφορίες είναι το 2651026082.

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter