Αφαίρεση και της άδειας παραγωγής

Αφαίρεση και της άδειας παραγωγής
Αυτό θα αποτυπώνεται στην κοινή υπουργική απόφαση, που πρόκειται να εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως τουλάχιστον διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Βαρεμένο και τους εκπροσώπους κτηνοτροφικών οργανώσεων της Αιτωλοακαρνανίας, που πήραν μέρος σε σύσκεψη στο υπουργείο.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη βήμα έγινε από την πλευρά μεταποιητών και κτηνοτρόφων για τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, προχώρησαν σε συμφωνία, ξεπερνώντας τα εμπόδια που υπήρχαν στο θέμα της εκπροσώπησης όλων των πλευρών και πλέον οδεύουν για την σύνταξη και κατάθεση του καταστατικού της Οργάνωσης.

Κατόπιν αυτής της συμφωνίας, στη Γενική Συνέλευση, οι μεταποιητές θα εκπροσωπούνται από 17 αντιπροσώπους και με 16 οι κτηνοτρόφοι. Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) θα κατέχει έντεκα έδρες, η Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων Φέτας ΠΟΠ τέσσερις έδρες και οι τυροκόμοι δύο έδρες, ενώ από την πλευρά των κτηνοτρόφων, από έξι έδρες θα έχουν η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ενώ με τέσσερις έδρες θα εκπροσωπείται η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Ως προς την εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο, ισχύει αυτό που είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι, δηλαδή έξι αντιπρόσωπους θα έχουν οι μεταποιητές και πέντε οι παραγωγοί. Ο πρώτος πρόεδρος της Διεπαγγελματικής θα προέρχεται από τους μεταποιητές και θα έχει τετραετή θητεία, ενώ θα ορισθεί και αντιπρόεδρος από την πλευρά των κτηνοτρόφων. Συμφωνήθηκε πως για τη λήψη των αποφάσεων η ομοφωνία θα πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό 2/3.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε το καταστατικό και σε μια εβδομάδα θα κατατεθεί στο υπουργείο για την έγκρισή του και ευελπιστούμε σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να λειτουργήσει για να προλάβουμε την κατηφόρα που έχει πάρει η ελληνική αιγοπροβατοτροφία» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας.

«Είχαμε συμφωνία», δήλωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρήστος Αποστολόπουλος προσθέτοντας στόχος είναι η «λειτουργία της Διεπαγγελματικής και όχι οι ψήφοι και οι καρέκλες».

«Ο κύβος ερρίφθη» σημείωσε ο πρόεδρος των τυροπαραγωγών Θεσσαλίας Νίκος Τάχας υπογραμμίζοντας «η Διεπαγγελματική συμφωνήθηκε και το αποτέλεσμά της θα φανεί μετά τη λειτουργίας της και στις τιμές στο γάλα. Πρέπει να δώσουμε υπεραξία στο τελικό προϊόν».

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter