Μεταβολή του καιρού από τη Δευτέρα – Τοπικές βροχές, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι άνεμοι

Μεταβολή του καιρού από τη Δευτέρα – Τοπικές βροχές, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι άνεμοι

Μετά το ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο και τις σχετικά καλές για την εποχή θερμοκρασίες, το σκηνικό του καιρού αλλάζει από τη Δευτέρα, αρχικά με νεφώσεις, τοπικές βροχές και ισχυρούς νοτιάδες και στη συνέχεια με σημαντική “βουτιά” του υδραργύρου.

Αναλυτικά:...
Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατούν νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις βραδυνές ώρες, ξημερώματα Τρίτης, τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν τοπικά και χαλαζοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της περιφέρειας, με πιθανότητα τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης να κατέβουν για λίγο και σε χαμηλότερο υψόμετρο.
Από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενίσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία από το βράδυ της Δευτέρας θα αρχίσει να σημειώνει πτώση η οποία θα είναι εντονότερη το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη, όπου τις πρωινές ώρες περιμένουμε ισχυρό παγετό σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από τα νοτιοδυτικά ενισχυμένοι, φτάνοντας τη Δευτέρα τα 5 με 6 μποφόρ στις παράκτιες περιοχές της περιφέρειας. Από τα ξημερώματα της Τρίτης αναμένεται να στραφούν σταδιακά σε βοριάδες έως 4  και τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Οι βοριάδες θα διατηρηθούν ενισχυμένοι έως και το τέλος της εβδομάδας.

 Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter