Επιτάχυνση για να δει Unesco η Νικόπολη

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιτάχυνση για να δει Unesco η Νικόπολη Ηπειρος Επιτάχυνση για να δει Unesco η Νικόπολη Πρέβεζα Επιτάχυνση για να δει Unesco η Νικόπολη Επιτάχυνση για να δει Unesco η Νικόπολη

nikopoli sinantisi

Ζητήματα που σχετίζονται με το φάκελο υποψηφιότητας της Νικόπολης, συζητήθηκαν στην συνάντηση του προέδρου Ομίλου UNESCO Ν. Πρέβεζας Ευάγγελου Κατσίμπρα με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Μαρία Βλαζάκη.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που είχε προκύψει και για το λόγο αυτό υπήρχε στασιμότητα για αρκετό καιρό στη σύνταξη του φακέλου ήταν η συγκρότηση νέας ομάδας εργασίας από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού λόγω συνταξιοδοτήσεως μελών της παλιάς ομάδας εργασίας.

Κατά την συνάντηση η Γενική Γραμματέας υποσχέθηκε την άμεση συγκρότηση της νέας ομάδας εργασίας.

Από το έτος 2002 που ο όμιλος σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO είχαν καταθέσει από κοινού το αίτημα για την υποψηφιότητα του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης στα προστατευόμενα από την UNESCO Μνημεία εργάζεται και θα συνεχίσει με επιμονή μέχρι την τελική επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Επίσης αποφασίστηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO η προώθηση του προγράμματος «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΘΗΣΗΣ».

Επιτάχυνση για να δει Unesco η Νικόπολη

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter